Hamilton v Interlagosu še nikoli ni zmagal, a si zmage v Braziliji od vedno zelo želi in to je ena njegovih največjih neizpolnjenih želja. Da je tako navezan na brazilsko dirko, ima veliko zaslug legendarni dirkač in njegov velik vzornik Ayrton Senna, zaradi katerega se je Hamilton sploh lotil dirkanja.

Ko je pred dobrim tednom dni zmagal v Abu Dabiju, je Hamilton že razmišljal o naslednji dirki: “Bilo bi zelo čustveno zame, če bi kdaj zmagal na dirki v Braziliji, kajti to je dom Ayrtona Senne, on pa je moj najljubši dirkač vseh časov. “

Trikratni svetovni prvak Senna je na svoji domači dirki zmagal dvakrat, leta 1991 in 1993. Ko se je Brazilec leta 1994 ubil v Imoli, je imel Hamilton devet let, a je bil takrat že zagrizen dirkač kartinga, svojega idola pa je budno spremljal.

“Senna je imel velik vpliv na razvoj mojega življenja, zato bi bila zmaga v Interlagosu zame zares nekaj zelo, zelo posebnega. V Braziliji še nikoli nisem zmagal, čeprav si tega že od nekdaj zelo želim. To je posebna proga, ki ima bogato zgodovino. Tu je vedno fantastično dirkati, saj je odlična klima, lepa dežela in zelo fanatični navijači,“ se dirke v Interlagosu veseli Hamilton.

Hamilton je bil vse od malih nog velik navijač Ayrtona Senne. (Foto: Splet)