Potencialna priča v ponovno odprti preiskavi smrti hollywoodske igralke Natalie Wood pravi, da so ji nekaj dni po utopitvi igralke zabičali, naj bo tiho, "če ji je življenje sveto", poroča Guardian. Jahta borzne posrednice Marilyn Wayne je bila manj kot 50 metrov oddaljena od čolna, na katerem je Woodova preživljala večer s soprogom Robertom Wagnerjem in prijateljem, prav tako igralcem, Christopherjem Walkenom. Družine policija ni nikoli izprašala.

"Molči, če ti je življenje ljubo"

"Na vratih sem imela odprtino, v katero so stranke lahko spuščale sporočila," je v izjavi dejala Waynova. "Tri dni po Nataliejini smrti sem na raztrganem listku papirja našla sporočilo – 'Če ti je življenje ljubo, ne govori o tem, kar veš'. Takoj sem posumila, da je povezano s smrtjo Woodove, saj je bila to tema, o kateri so tiste dni razpravljali vsi. Razburjena sem bila. Šla sem celo na razgovor z odvetnikom.“

Čoln Splendour, na katerem je trojica prebila noč. (Foto: AP)

Dodala je, da je z družino na noč Woodove smrti slišala krike iz vode. "Slišali smo ženski glas, ki je kričal na pomoč. To je zbudilo moža, on pa je zbudil mene. Pomagajte mi, nekdo naj mi pomaga. Utapljam se. To sva slišala. Poklicala sem sina, ki je tudi slišal krike, pogledali smo na njegovo novo uro, ki je kazala nekaj minut po 23. uri," je dejala v izjavi.

Družina je poklicala obalno stražo, a odziva ni bilo. Kriki so se nadaljevali še kakšnih 15 minut, nato so slišali moški glas (bil naj bi razdražen in pijanski), ki je ženski v vodi dejal, naj se ne razburja in naj se drži, saj prihajajo po njo. Sledila je tišina.

Samo eden še lahko pove, kaj se je zares zgodilo

Šerifov urad Los Angelesa je ponovno preiskavo igralkine smrti potrdil v četrtek, eden od vzrokov pa je bila sedajšnja trditev kapitana ladje Dennisa Daverna, ki pravi, da sta se Woodova in soprog Wagner na noč njene smrti kregala. Tega v izvirni izjavi pred 30 leti ni povedal. A je policija v izjavi za javnost že dejala, da tako Wagner kot igralec Walken nista osumljena v primeru igralkine smrti.

Robert Wagner in Natalie Wood. (Foto: AP)

V petkovi pogovorni oddaji s Piersom Morganom pa se je pojavila Nataliejinia sestra Lana. "Kapitan je skušal o tem spregovoriti že nekaj let. Kakšnih deset let po njeni smrti me je klical in mi govoril podrobnosti, zraven pa jokal in se hudoval, počutil se je krivega, saj ni povedal vsega," je zaupala voditelju.

"Najpomembneje je, da ugotovimo, kaj se je zares zgodilo. Samo RJ (Wagner, op.p.) in Natalie vesta, kaj se je pripetilo in samo eden od njiju lahko zgodbo pove," je zaključila.