Drakšič, s tokratno zmago si je praktično že zagotovil nastop na olimpijskih igrah prihodnje leto v Londonu, je na poti do stopničk najprej z iponom (10:0) premagal Finca Anttija Rintamakija, nato je bil po točkah boljši od Izraelca Golana Pollacka, v četrtfinalu pa je po točkah premagal še Poljaka Pawla Zagrodnika.

V polfinalu se je celjski judoist pomeril z Japoncem Morišito, 21-letnim svetovnim prvakom. Drakšič je japonskega borca v elitnem slogu z iponom premagal predčasno. V finalu je Drakšiča čakal Mongolec Miyaragchaa Sanjaasuren. Tudi ta je moral priznati premoč razpoloženemu Drakšiču, ki se je zmage veselil po polovici boja in doseženem iponu.

"Dobro se je boril in s to uvrstitvijo ujel priključek z najboljšimi na lestvici te kategorije. Seveda je matematika do olimpijskih iger še zahtevna, ampak trenutno je uvrščen na olimpijske igre. Dobro smo tempirali formo, tako da je res nastopil optimalno pripravljen, naredil je, kar je moral narediti," je po Drakšičevi zmagi dejal njegov trener Marjan Fabjan.

Sedej je najprej premagal Švicarja Micho Eggerja, nato pa je še Francoza Axela Clergeta in Aliaksandra Stiašenka iz Belorusije in Rusa Ivana Niftonova. V finalu se je pomeril s Francozom Alainom Schmittom, ki mu je moral priznati premoč in član JK Bežigrad je osvojil drugo mesto. Lucija Polavder je v prvi borbi premagala Japonko Nanami Hašiguči, nato pa še Ranio El Kilali iz Maroka. V polfinalu z Brazilko Mario Suelen Altheman je izgubila in osvojila končno tretje mesto.

Urška Žolnir je med borkami do 63 kilogramov zasedla peto mesto, potek ko je bila boljša od Ukrajinke Oksane Didenko in klubske kolegice Vlore Beđeti, v četrtfinalnem boju pa je morala priznati premoč Mongolki Munkhzayji Cedevsuren. Prvi dan je v Amsterdamu nastopil še Sašo Jereb (do 73 kilogramov), ki je po zmagi in porazu ostal brez uvrstitve. Brez uvrstitve sta ostali tudi Petra Nareks (do 52 kilogramov), ki je klonila že v prvem dvoboju, ter Beđetijeva, ki je morala priznati premoč Žolnirjevi.

Ana Velenšek (do 78 kg) in Raša Sraka Vuković (do 70 kg) sta včeraj zasedli peti mesti. Matjaž Ceraj (nad 100 kg) je svoje nastope končal nekoliko hitreje kot njegovi reprezentančni kolegi. V prvi borbi je premagal Lei Baija iz Kitajske, nato pa je klonil proti Madžaru Barni Boru in ostal brez uvrstitve. sta, uš