Po neuradnih informacijah naj bi skupni dolgovi kluba znašali okoli 300.000 evrov. Večina menda izvira iz minule sezone, v kateri je Loka v domači ligi osvojila odlično četrto mesto, a do dogovora z upniki za preložitev poplačil obveznosti ali kakšno drugo rešitev nato ni prišlo. Tudi po velikem uspehu je v blagajno priteklo le nekaj drobiža, na drugi strani pa je Loko zapustilo kar osem igralcev. Pred dvema tednoma je odšel tudi slovenski reprezentant Matej Gaber, ki je podpisal triletno pogodbo z Gorenjem iz Velenja.

Direktor kluba Jože Galof (na fotografiji) pravi, da po neuspešnih pogajanjih z upniki drugega izhoda ni bilo in da bo klub z izstopom iz prve lige precej zmanjšal stroške. Še v petek je člansko moštvo v enajstem krogu v 1. NLB Leasing ligi gostovalo v Krškem in izgubilo s 16:23, že naslednji dan pa so vodilni možje kluba sprejeli odločitev o izstopu iz prve lige.

Vseeno bodo v Loki nadaljevali delo z vsemi selekcijami v mlajših kategorijah, medtem ko bodo igralci članskega moštva sami odločali o svoji usodi. Po Galofovih besedah bodo poravnali dolgove do vseh, igralci pa bodo imeli proste roke. Ob plačilu ustrezne odškodnine s strani njihovih novih klubov bodo lahko zapustili Škofjo Loko ali pa bodo (če ne bodo zaprosili za izpisnico) nadaljevali igranje za Loko (nekatere bo klub posodil drugim).