Vrhunec razstave so vsekakor prefinjene obleke, ki so jih ameriške prve dame nosile na slovesnostih po inavguraciji njihovih mož in ki jih že več kot stoletje tradicionalno zbira muzej.

Med razstavljenimi je tudi bela obleka iz svilenega šifona, ki jo je na slovesnem večeru po inavguraciji sedanjega ameriškega predsednika Baracka Obame nosila njegova žena Michelle.

Poleg nje si lahko obiskovalci ogledajo tudi veliko drugih oblek, katerih sloves z zgodovino ni zbledel. Razstavljeni sta na primer čipkasta obleka brez naramnic, ki jo je leta 1869 nosila soproga Ulyssesa Granta Julia, in žametna obleka vinske barve soproge Benjamina Harrisona Caroline iz leta 1889.

Prav tako sta na ogled sivo-modra obleka iz krepa, ki jo je leta 1933 nosila Eleonore Roosevelt, in bela čipkasta obleka iz atlasa, ki jo je za svoj prvi javni nastop v vlogi predsednikove soproge leta 1981 izbrala Nancy Reagan.

Organizatorji razstave niso izpustili niti vijolične obleke, ki jo je leta 1993 nosila Hillary Clinton, žena tedanjega predsednika Billa Clintona, in modre obleke iz žameta in atlasa, ki je štiri leta pred tem krasila Barbaro Bush, ženo Georgea Busha starejšega.

"To je njihov prvenec v javnosti, to je obleka, po kateri si jih zapomnijo, ki ostane v spominu ljudstva," je izbiro osrednjega poudarka razstave pojasnila njena kuratorka Lisa Kathleen Graddy in dodala, da "so prve dame ves čas pod očesom javnosti in želijo biti primerno oblečene, saj predstavljajo narod".

Večkrat so za izražanje političnih sporočil prve dame po besedah Graddyjeve uporabljale tudi svoje obleke. Žena Herberta Hooverja Lou je na primer kot prva med prvimi damami pozirala za revijo Vogue. Pri tem je leta 1929 nosila bombažno večerno obleko, s čimer je želela podpreti ameriško tekstilno industrijo.

A vse prve dame le niso bile tako patriotske. Žena Woodrowa Wilsona Edith je na primer v 20. letih 20. stoletja najraje nosila črne obleke francoske znamke Worth.

"To se spreminja. Vsaka prva dama položaj (predsednikove žene) vzpostavi na novo, tako da ustreza predsedniku in upošteva potrebe države," je pojasnila Graddyjeva. "A obstaja tudi stalnica. Prva dama je gostiteljica in predstavnica države doma in v tujini, je del administracije svojega moža," je dodala.