"Sami pogoji za trening so bili do četrtka zelo dobri. Skakalci so prikazali solidno raven skokov, precej boljšo kot pred časom. Stopnjujejo pripravljenost. Tudi sami fantje so s svojimi nastopi zadovoljni," je po vrnitvi s priprav stanje v ekipi opisal Janus.

Poleg slovenske izbrane vrste so v Klingenthalu zadnje treninge pred začetkom nove sezone, ki bo 26. in 27. novembra v Kuusamu, nabirali še Japonci, Čehi, Nemci in nekoliko nepričakovano tudi Finci. "Najpomembneje je, da so fantje zdravi," je še dejal Janus.

Ekipa bo v sredo odpotovala na Finsko, kjer se bo v soboto v Kuusamu z ekipno tekmo začela nova sezona svetovnega pokala Mednarodne smučarske zveze (Fis), so še sporočili iz Smučarske zveze Slovenije (SZS).

Slovenijo bodo na Finskem zastopali Robert Kranjec, Peter Prevc, Jurij Tepeš, Jernej Damjan, Jure Šinkovec in Dejan Judež. "V načrtu imamo vsaj en trening pred tekmo na snežni podlagi. A šele na samem prizorišču bomo videli, če bo to izvedljivo. Če ne bo šlo drugače, bomo šli pa neposredno na tekmo," je načrte še razkril Janus.

Prireditelji uvodnih tekem svetovnega pokala so sicer sporočili, da so skakalnico v zimskem smučarskem središču Ruka skoraj že zasnežili. "Zaletna smučina bo kmalu že pripravljena. Nekoliko več snega manjka na samem doskočišču, vendar bomo preko konca tedna ob ugodnih vremenskih razmerah tudi to zasnežili," je dejal član organizacijskega odbora Pekka Hyvaerinen. Temperature naj bi v prihodnjih dneh ostale v takšnih mejah, ki omogočajo izdelavo snega, zato so organizatorji optimistični, da bodo uvodni tekmi sezone lahko izpeljali.