Sobota, 19. novembra

Volitve so tako rekoč pred vrati, no, vsaj v soseski, in kandidati se bodo tudi ta konec tedna razbežali na vse konce Slovenije, kjer bodo volilce prepričevali, da so najboljši. Le Janez Janša bo svoje volilce nagovoril preko spletne strani. Naj se ve, da on ne hodi k volilcem, če lahko ti pridejo v njegovo dnevno sobo.

Dan pred svetovnim dnevom spomina na žrtve prometnih nesreč bo v številnih krajih po Sloveniji potekalo prižiganje svečk.

V kongresnem centru Brdo se bodo zbrali zdravniki na spominskem srečanju dr. Toma Ploja na temo urgentne medicine, na Igu pa gorniki, ki bodo govorili o gorah in varnosti.

Dva pomembna tekmovalna dogodka: v Vodicah državni mladinski gasilski kviz, v Mariboru pa Evropski pesniški turnir 2011.

S podelitvijo nagrad se bo v ljubljanskem Cankarjevem domu zaključil 22. filmski festival Liffe.

Predvidoma se bo iztekel rok, do katerega mora sirski režim ustaviti nasilje nad civilnim prebivalstvom, sicer mu grozijo gospodarske sankcije Arabske lige.

Nedelja, 20. novembra

Na Tavčarjevi v Ljubljani, kjer domuje Radio Slovenija, bo potekal festival otroške glasbe Veseli tobogan.

Na dan slovenskih splošnih knjižnic bodo v Španiji predčasne parlamentarne volitve, v Libiji pa bodo po napovedih predstavili novo vlado.

Torek, 22. novembra

Po nekoliko daljšem premoru zaradi reprezentančnih tekem se na zelenice vrača nogometna liga prvakov.

Novi grški premier Lucas Papademos se bo v Luksemburgu srečal s predsednikom evroskupine Jean-Claudom Junckersom. Zelo verjetno bo največkrat uporabljena besedna zveza "varčevalni ukrepi".

Sreda, 23. novembra

Slovenski odbojkarji se bodo pomerili s Portugalsko in si skušali zagotoviti nastop na majskih kvalifikacijah za olimpijske igre, ki bodo prihodnje leto v Londonu.

Na ljubljanskem gospodarskem razstavišču se ima zgoditi največja evropska Barbie in LEGO razstava. Obisk sejma pod budnim očesom naraščaja vsekakor ni dobra ideja, če se na obzorju kaže potreba po "varčevalnih ukrepih".

Izteče se rok, do katerega mora posebni odbor ameriškega kongresa za varčevalne ukrepe - ja, tudi takšni odbori obstajajo - predstaviti svoje videnje, kako privarčevati 1500 milijard dolarjev. Najprej: nikar na sejem barbik...

Četrtek, 24. novembra

Dva največja portugalska sindikata organizirata splošno stavko. Ker se ne strinjajo z varčevalnimi ukrepi vlade.

Petek, 25. novembra

Z moškim šprintom v finskem Kuusamu se bo začel svetovni pokal v smučarskih tekih. Če bo seveda dovolj snega, ker je narava letos pri snežnih padavinah nekoliko preveč varčevalno naravnana.