Janković tudi razmišlja o tem, da bi ovadil neznanega storilca za razkritje davčne tajnosti. V izjavi za javnost pa je Davčni urad RS (Durs) pozval, naj pride in opravi svojo nalogo in vpraša za vir premoženja.

Iz dokumentov, ki jih je prejel od Electe, je razvidno, da je Electa iz svojega dolga do Jankovića po njegovem nalogu prek asignacij nakazala sinu, Juretu Jankoviću, 100.000 evrov leta 2007 in leta 2008 29.000 evrov, pojasnjuje. Kot pravi, je sinu nakazal denar, ker je v tistih letih urejal okolico svoje hiše. "Kaj naj bi bilo tu narobe, če oče da sinu denar," se sprašuje.

Z odločbo, ki je označena z davčno tajnostjo, se po njegovih besedah predlaga, da se Jureta Jankovića pozove k prijavi premoženja in da se v primeru ugotovitve razkoraka med prijavo in dejanskim premoženjem uvede davčno inšpekcijski nadzor.

Kot je še pojasnil, je naslovljenec dopisa članica SDS Alenka Jeraj. "Sedaj pa pozivam ali celo obtožujem ali vodstvo Durs, ki je podatke dalo v javnost, ali pa Jerajevo, da pojasnijo namen teh podatkov," je še dejal.

Sicer se je nocojšnje predvolilne konvencije stranke Pozitivna Slovenija, na kateri slavnostno predstavljajo kandidate za državnozborske volitve, po ocenah organizatorjev udeležilo okoli 800 ljudi. Janković je v izjavi novinarjem poudaril, da ima zmagovito ekipo, ki bo pomagala Sloveniji, da bo najboljša država v Evropi.

Predsednik Pozitivne Slovenije pravi, da so v njegovi ekipi dobrodošli vsi, ki sprejemajo strankin program, ki predpostavlja "zdravo gospodarstvo, socialno državo in državo optimizma". Dobrodošli partnerji so tisti, ki "nočejo razprodati vsega državnega premoženja in nočejo posegati v javno zdravstvo in šolstvo".

Vsak član, ki bi želel biti minister, mora biti kompetenten na svojem področju, hkrati pa mora biti ekipni igralec, je odločen Janković, ki hkrati zagotavlja, da ne bo nobenega politikantskega kupčkanja. Pojasnil je še, da so mu obiski državljanov po Sloveniji dali veliko veselja, ponosa in optimizma. Ob tem ga preseneča, da imamo številne zdrave gospodarske družbe, ki jih ne pozna, pa bi jih moral.

Tudi zgodba s sinovi mu danes ni pokvarila dne in večera, še zagotavlja Janković, vendar je po njegovih besedah "žalostna konkurenca, ki nima drugih argumentov, kot da se loteva družine". Nocojšnje konvencije so se udeležili nekateri vidnejši podporniki Jankovićeve stranke, med drugim tudi nekdanji predsednik države Milan Kučan.