Kaj ste odnesli z mini turneje na Nizozemskem, kjer ste odigrali tri pripravljalne tekme?

Za nas so bile pomemben test, saj imamo zelo spremenjeno reprezentanco, za katero še ne vemo natančno, kako deluje. Nizozemska ima zelo dobro ekipo, saj večina njenih igralcev nastopa v italijanski ligi. Imajo precej izkušenj, zato bodo med glavnimi favoriti tudi v Osijeku. Potrdilo se je, da lahko igramo dobro tako z blokom kot obrambo. Z malo več kontinuitete smo lahko konkurenčni tudi najmočnejšim reprezentancam.

Kakšen problem predstavljajo štiri tekme v štirih dneh, ki vas čakajo prihodnji teden na kvalifikacijah?

Naporno bo, saj smo v klubu igrali največ dve tekmi na teden. Fizično in tudi psihično bo precej izčrpljujoče. Dejstvo pa je, da bodo imele vse reprezentance enak razpored.

Bo vaš motiv dovolj velik, glede na to, da se je na olimpijske igre zelo težko uvrstiti?

V moštvu se občuti, da je naš motiv velik. Olimpijske igre so največje tekmovanje za vse športnike, kar velja tudi za odbojko. Imamo mlado moštvo, ki si želi nastopa na olimpijskih igrah, temu primeren pa je tudi motiv.

V reprezentanci boste ponovno sprejemalec, v klubu pa ste bili korektor. Kako težavno je menjati igralni položaj?

V klubu sem vseskozi delal na sprejemu. Čeprav sem bil korektor, sem sprejemal nasprotnikove napade, temu elementu pa sem veliko pozornosti posvečal tudi na treningih. Večjih razlik ni, gre predvsem za drugačno uigranost s podajalcem ter za spremembo igre, če si na enem ali drugem položaju.

Je vaš sprejem trenutno že na primerni ravni?

Z vsakim treningom se pozna napredek, ko pridobivam nazaj potrebne občutke. V italijanski ligi se igra z drugačno žogo, kot se bo zdaj na kvalifikacijah, zato se moram privaditi še na to spremembo.

Na katerem položaju pa bi igrali, če bi sami izbirali?

Trenutna situacija mi ustreza. Na eni strani sprejemam, na drugi pa igram korektorja, kjer dobivam veliko žog v napadu. V klubu sem igral malo sprejemalca, malce korektorja. Bomo videli, kakšne poteze bo klub potegnil, ko se bomo vrnili iz reprezentanc.

Ste v vašem klubu San Giustino zadovoljni z začetkom sezone?

Bilo je precej razočaranja, ko se je poškodoval prvi korektor Saša Starović, ki je bil v klub pripeljan kot ključen igralec. Morda so si vodilni želeli višjo uvrstitev, a je treba upoštevati, da je ekipa povsem nova. Le eden ali dva igralca sta ista kot v lanski sezoni. Potrebujemo še določeno obdobje, da se prilagodimo in uigramo. Po reprezentančnem premoru bomo imeli več časa, da dvignimo raven naše igre.