Ob prihodu v ogromno Ameriko se je bend našel z legendarno ska zasedbo The Toasters, katerih vodja Bucket je med drugim lastnik založbe Megalith Records. Prav on se je odločil, da je Red Five Point Star tista zasedba, ki mora pri njegovi založbi izdati svojo novo ploščo in se pridružiti vplivnemu seznamu bendov, kot so seveda The Toasters, pa New York Ska Jazz Ensemble, Victor Rice, Mr. T Bone in drugi. Omeniti velja, da je Megalith naslednik založbe Moon Ska, kjer so poleg že omenjenih, plošče izdajali bendi The Slackers, Hepcat, The Scofflaws in Mustard Plug, svoje prve posnetke pa so tam objavili celo No Doubt.

Izidu albuma je seveda sledilo povabilo na ameriško turnejo, kjer so se RFPS za polnih dvanajst dni pridružili turneji zasedbe The Toasters ob njihovi tridesetletnici. Niti "red" niso rekli, že so se kot pravi ameriški »rednecki« peljali v kombiju s teksaškimi tablicami, se prehranjevali v "all you can eat" restavracijah in poslušali country. Zasedba je takoj vedela, da je na pravi poti. Uroš ob spominih na koncerte omenja vse od "poganja" do "circle pitov", pa celo razkazovanja oprsij navdušenih mladenk. Da je bil šok še večji je bend že naslednji dan sedel v zaodrju kluba Culture Room in se čudil slikam izvajalcev: Iggyja Popa, Queens Of The Stone Age, Lilly Allen in Markyja Ramona, ki so pred njimi nastopali prav v tem klubu. V nadaljevanju so Red Five Point Star izkusili tako zahtevno občinstvo, kot tudi skaja žejno publiko: "Spoznali smo tipa iz Južne Karoline, ki se je peljal devet ur, da je videl RFPS in Toasterse."

Naveza s Toastersi je uspela celo do te mere, da sta se člana zasedbe Carlos in Morgan vsakodnevno na odru pridružila Red Five Point Star. Na poti po vzhodni obali Združenih držav – od Jacksonvilla, prek Orlanda, Atlante, New Orleansa, Houstona, San Antonia in Dallasa do Oklahome, so si fantje ogledali vse od študentskih do punkovskih klubov, izpustili niso niti Elvisovega Gracelanda, v Houstonu pa mestu primerno izpolnili še ene klasične sanje. "Houston, we have a problem," je z odra pričel Urošev nagovor in nato so z Američani dokončno razčistili, kje za vraga se nahaja naša mala država, sproti pa ugotovili še, da je na drugi strani luže naš zapleteni jezik prava eksotika in da brez težav sprejmejo tudi besedila v Slovenščini.

Za veliki finale sta se Levec – bobnar RFPS in ritem mašina Toastersov Fancy spopadla v dolgo napovedanem prehranjevalnem dvoboju. Ogromni zrezek je seveda prva vase spravila slovenska lakota, Bucket pa je Levcu za nagrado prinesel kar steklenico Jacka. Ob takih podvigih in metrski pici, ki jih je presenetila nekega dne, ne čudi, da so po nekem izračunu na turneji skupaj pridobili kar enaindvajset kilogramov. Zaključek turneje se je zgodil v Oklahomi in to na Halloween, ki je v Ameriki kar nacionalni praznik, tako da je bilo občinstvo pod odrom eno najbizarnejših: "Videli smo Power Rangerje, rdeče kapice in celo Amy Winehouse." In da je klišejev polna ameriška turneja, dobila še tisto rdečo češnjo na vrhu snežno bele torte, se je klaviaturist Roso ob vsej dobri volji odločil, da se bo poslovil od svoje ameriške klaviature. Ta je dobila svoje, tipke so letele po zraku in kar nekaj svežih oboževalcev sedaj doma hrani podpisane bele tipke, ki ohranjajo spomin na tisti Halloween, ko je nek nori bend iz »Slovakije« prišel, raztrgal in za konec še razbil. Pa nadaljevanje? Toastersi zahtevajo, da se Red Five Point Star čim hitreje vrnejo in skupaj prevozijo še zahodno obalo.

Po vseh "odštekanih" izkušnjah ni druge, kot da novopečeni ameriški turisti preverijo, kako nora je lahko domača publika. To bodo počeli 24. novembra v Gala hali, kjer boste lahko sami preverili, kako daleč si z novimi izkušnjami upajo Red Five Point Star.