Tin Vodopivec je tokrat nastopil v Štihovi dvorani Cankarjevega doma, ki jo odlikuje postavitev sedežev v krogu, na sredini katerega je postavljen oder, kar dela vzdušje bolj intimno. "Med nastopom sem lahko krožil, vsak od gledalcev pa mi je bil v vsakem trenutku enakovredno blizu," je za Dnevnik.si po sredinem večeru komedije dejal Vodopivec.

"Šale na račun politikov mi niso blizu"

"Tukaj sem lahko v vsakem trenutku z vsakim poklepetal, kar je sicer ponavadi nemogoče," je povedal. "Zame je najbolj zabaven del šova tisti, pri katerem sodeluje občinstvo, saj takrat ne vem, kaj se bo zgodilo. Ti trenutki so polni adrenalina." Dodal pa je, da je imela dvorana tako prednosti kot slabosti, saj se je neprestanoma zavedal, da delu občinstva v vsakem trenutku kaže hrbet. "Tako se je težko popolnoma osredotočiti samo na šale."

"Zanimivo se mi zdi, da se je Borut Pahor ponovno odločil, da bo kandidiral na volitvah. To je tako, kot bi bil nekdo odpuščen iz službe, nato pa bi se prijavil na razgovor za isti položaj," je bila ena od redkih šal, ki so se dotikale sveta politike in predčasnih volitev. "Šale na račun politikov mi nikoli niso bile pretirano pri srcu. Ljudje že tako cele dneve poslušajo novice na to temo, zato jih nočem še jaz posiljevati s tem – razen, seveda, če se dogaja kaj takšnega, česar res ne smem izpustiti," je rekel.

"Vsak bi moral vedeti, kakšna zvrst komedije mu je všeč"

Sam se največkrat šali iz vsakdanjih reči, ki jih opazi, z njimi pa se lahko poistoveti vsak, saj se dogajajo vsakomur, morda le niso vsi pozorni nanje. "Rad bi, da ljudje ugotovijo, kakšna zvrst komedije jim je všeč. Ta je namreč kot glasba – vsakomur je všeč določena zvrst, nekomu jazz, drugemu metal. Tako je tudi tukaj. Rad bi, da bi ljudje ugotovili, kaj jim je všeč in hkrati razumeli, da samo zato, ker komik in šale njim niso všeč, to še ne pomeni, da je slab."

Od leta 2006, ko je vstopil v svet stand-up komedije, je zbral že 550 nastopov, zelo rad pa se odpravi tudi v tujino. Lani je debitiral v Veliki Britaniji, kjer si je že prislužil vabilo za nastop v enem najbolj prestižnih klubov komedije na svetu - londonskem Comedy Storu, v tekmovalnem večeru v klubu Cavendish Arms v Londonu pa se je celo okitil z zmagovalno lovoriko. Več kot očitno pa jih je navdušil, saj niso skoparili s pohvalami - "Šarmantni Vodopivec je imel najbolj originalen material, s številnimi prebrisanimi obzervacijami", so zapisali v vodniku Comedy Guide, "S svojimi obzervacijami je zadel v polno" so zapisali v reviji Venue, v klubu komedije v Birminghamu pa so povedali: "Odličen v več pogledih, in vse to v svojem drugem jeziku." Trenutno ga vleče v Skandinavijo, kamor se bo najverjetneje odpravil prihodnje leto.

Treba je omeniti, da je Tin soustanovitelj festivala komedije Panč (intervju o tem si lahko preberete tukaj), redno pa nastopa po klubih, teatrih in raznoraznih dogodkih po Sloveniji, med drugim je na koncertu v Hali Tivoli ogreval občinstvo za latinskega šarmerja Julia Iglesiasa. Je reden gost večerov komedije na Hrvaškem in v Srbiji, letos pa je s svojim nastopom na Viktorjih navdušil zbrano občinstvo Cankarjevega doma - ti so uživali v njegovih vragolijah v času televizijskih oglasov, videli pa smo ga tudi v vlogi voditelja letošnjega tekmovanja Miss Slovenije.