Dvorana Jubilejni, v kateri so včeraj gostovali Primorci, je bila dan prej prizorišče tekme košarkarskega EuroCupa, na kateri je domači Spartak (trenira ga Jure Zdovc, zanj pa igra Miha Zupan) zlahka opravil s hrvaško Cedevito (73:56), katere dres nosi Matjaž Smodiš. A za razliko od Zdovca in Zupana se legendarni Dmitrij Torgovanov, nekdanji ruski krožni napadalec in zdajšnji trener rokometašev St. Peterburga, ni veselil domače zmage, čeprav se je odločil za nenavadno potezo - med šestnajsterico igralcev je vključil kar štiri vratarje! Tudi to ni pomagalo in njegovi fantje so na tretji evropski tekmi pred domačimi gledalci prvič ostali praznih rok.

Začetek tekme ni obetal negativnega razpleta za Ruse, ki so hitro povedli s štirimi zadetki prednosti (7:3 in 10:6). A Primorci so po številnih napakah in zgrešenih strelih počasi le prihajali na delovno temperaturo in se v drugi polovici prvega polčasa dvakrat približali na minus ena (10:11, 11:12). Nato je sledil odločilen preobrat, po katerem ruski podprvaki v dvorani, ki je bila zgrajena za potrebe olimpijskih iger v Moskvi leta 1980, niso več pobrali. Z delnim izidom 5:0 so Koprčani tehtnico nagnili na svojo stran (16:13), predvsem po zaslugi Jureta Vrana (10 obramb v prvem polčasu) ter strelsko razpoložene trojice Sebastian Skube, Dean Bombač in Uroš Rapotec (vsak po štiri zadetke v 30 minutah).

Zadnji žarek upanja v sicer deževnem St. Peterburgu je za Ruse posijal na začetku drugega polčasa, ko so se med izključitvijo stebra obrambe Vladimirja Osmajića približali le na zadetek zaostanka (19:20). A moštvo trenerja Fredija Radojkoviča je s štirimi zaporednimi zadetki stvari znova postavilo na svoje mesto (24:20), čeprav je nastopilo v precej oslabljeni zasedbi. V domovini sta ostala Gorazd Škof in Matjaž Mlakar, Jure Dobelšek ni bil povsem nared za igro (ostal je na tribuni), prav tako poškodovani Matevž Čemas je bil le v zapisniku in ni stopil na igrišče, med šestnajsterico pa je bil Radojkovičev pomočnik Zoran Jovičić, ki je dobil nekaj priložnosti za igro.

Čeprav je bil zmagovalec bolj ali manj odločen, gostje ob podpori članov navijaške skupine 12. Kopra niso sestopili s plina. Neusmiljeno so rešetali rusko mrežo, v obrambi z Vranom in Dušanom Podpečanom (branil je zadnjih 14 minut in zbral kar deset obramb) na čelu pa v drugem polčasu prejeli le deset zadetkov. Prednost je naraščala in rekordnih devet zadetkov prvič dosegla v 57. minuti, ko je bilo na semaforju za domače ponižujočih 25:34. Cimos se je tako s tretjega gostovanja (Makedonija, Romunija, Rusija) vrnil z drugo zaporedno zmago (prva je padla Constanta) in se močno približal osmini finala.