Koprčani so obračun v mestu tisočerih mostov čez reko Nevo začeli zelo zaspano, dokaj počasni in okorni ruski podprvaki pa so to s pridom izkoristili in si že po pičlih devetih minutah priigrali lepo prednost štirih golov (7:3). Domača rokometaša Aleksej Šindin in Eldar Nasirov sta z lahkoto prebijala gostujočo obrambo 6-0, Koprčani so imeli velike težave tudi z napadalnimi akcijami, saj Miodrag Krivokapić nikakor ni mogel doseči prave delovne temperature, šepala je tudi povezava med zunanjimi igralci in krožnim napadalcem Bojanom Skokom.

Koprčane je na začetku na površju držal Dean Bombač, po njegovem golu so se gostiteljem v 17. minuti približali na gol zaostanka (10:11), šest minut pozneje pa je Matjaž Brumen prvič na dvoboju izenačil (13:13). Nato je na veliko sceno stopil Sebastjan Skube, z njegovimi tremi zaporednimi goli so slovenski prvaki v 26. minuti povedli s 16:13, na odmor pa odšli z vodstvom 18:16.

Izbranci Fredija Radojkoviča so v drugem polčasu nadzorovali gostitelje in skrbno varovali svojo prednost, ki je v 38. minuti narasla na +5 (24:19), v 51. minuti na +7 (30:23). Razliko v golih so v nadaljevanju še povečali, najvišja je znašala v 57. minuti, ko je bilo +9 (34:25), s tretjo zmago pa so si na stežaj odprli vrata za uvrstitev v drugi del najbolj imenitnega klubskega tekmovanja na stari celini.

V koprski ekipi je na današnji tekmi blestel Skube, ki je dosegel devet golov. Izkazal se je tudi Uroš Rapotec s sedmimi zadetki, Bombač in Brumen pa sta dosegla po pet golov.

Cimos se bo v naslednjem krogu znova pomeril z ruskim podprvakom, tekma pa bo v soboto, 26. novembra, v Kopru.