Merkur je takoj po pravnomočnosti sklepa o potrditvi prisilne poravnave pričel s potrebnimi aktivnostmi za prodajo nepotrebnega premoženja. Oktobra je podjetje tako prodalo nepremičnine v Kranju in naložbene nepremičnine v Ljubljani.

V okviru projekta optimizacije prodajne mreže pa potekajo prenove trgovskih centrov po Sloveniji. Doslej so bile že izvedene v Celju na Hudinji, v Kranju na Primskovem ter v Ljubljani na Rudniku in v Vižmarjih.

Hkrati Merkur nadaljuje z uresničevanjem ukrepov za zagotavljanje kratkoročne in dolgoročne plačilne sposobnosti. Med drugim so v zadnjih mesecih z večino bank upnic z ločitvenimi terjatvami podpisali reprogram kreditov. S tem so bistveno izboljšali strukturo virov sredstev.

Zaostaja pa Merkur pri napovedani višini ustvarjenih dohodkov iz prodaje, kar je tudi posledica stanja na trgu. Prihodki od prodaje so v prvih devetih mesecih letos znašali 162 milijonov evrov, poslovni izid iz poslovanja pa je bil negativen v višini 7,8 milijona evrov.

Bolj optimistični so rezultati avgusta in septembra, ko je Merkur iz poslovanja ustvaril že minimalni dobiček. Celotni poslovni izid prvih devetih mesecev pa je predvsem na račun drugih prihodkov znašal 42,3 milijona evrov.