Da je dokazno gradivo z družabnih omrežij pogosto uporabljeno v ločitvah ni nič novega. Vendar pa odvetniki to gradivo ponavadi dobijo tako, da prek drugega profila obiščejo profil nasprotne stranke, in ne s tem, da bi se vpisovali v njegov profil.

Tokrat pa je sodnik Kenneth Shluger odločil in s sodniško zapovedjo zahteval, da si zakonca izmenjata gesli in tako drug drugemu brez omejitev pregledata profile. Odvetnik njenega kmalu bivšega moža Stephena Galliona, Gary Traystman, ki zanimivo, sam sploh ne uporablja niti računalnika niti elektronske pošte, je povedal, da je njegov klient na računalniku, ki sta ga uproabljala skupaj z ženo, našel nekaj stvari, ki so v njem zbudile sum, da se na kakem spletnem profilu nahaja še več gradiva, ki dokazuje nezvezstobo in tudi (ne)sposobnost njegove žene, da skrbi za otroke.

Med soočenjem je odvetnik ženo svojega klienta, Courtney Gallion, prosil za geslo za dostop do omenjeih družabnih omrežij, pa je dama to zavrnila. Nato ji je njen odvetnik svetoval, naj to vseeno stori. Traystman je nato dodal, da je Gallionova res predala geslo, a je nemudoma za tem prek smsa svojega prijatelja prosila, naj gre na njen profil in izbriše nekaj objav, nato pa zamenja geslo. Tu se je vmešal sodnik in izdal odredbo, da nihče od njiju ne sme niti brisati preteklih objav, niti menjavati gesla. Stephen Gallion je svoje podatke predal brez omahovanja, saj ''ni imel ničesar skrivati''.

Sodnik je seveda tudi poudaril, da nobena od strani ne sme obiskovati profila nasprotne stranke in izvajati kakršnihkoli ''potegavščin'' ali karkoli spreminjati.

Čeprav je v ljubezni in voji vse dovoljeno, pa so izmenjave gesel, sodniško odrejene ali prostovoljne, pravzaprav v neposrednem nasprotju z Facebookovimi pravili uporabe, ki jasno zapovedujejo, da naj ''uporabniki ne predajajo svojih gesel nikomur.''