Bojan Petrijan, direktor mestne uprave Murska Sobota, priznava, da so omenjeni stroški primerljivi, zavedati pa se je treba, da so tudi psi in mačke živa bitja. Za brezplačnik je pojasnil, da murskosoboška občina od kar nima več pogodbe z zavetiščem Mala hiša iz Moravskih Toplic prihrani okoli 33 odstotkov na mesec. Od 10. oktobra namreč pse in mačke vozi v zavetišče v Mariboru, kjer je bivanje cenejše.

Petrijan je pojasnil, da so se poleg nižjih cen v Mariboru (mesečna oskrba psa stane 414 evrov) , tako odločili tudi zato, ker v svetu zavetišča Mala hiša niso imeli svojega predstavnika in ker so pri nadzoru zavetišča ugotovili, da pse hranijo s hrano slabe kakovosti, ki stane le pol evra na kilogram.

Marjana Ivana Kerčmarja, direktorja Mala hiša skrbi, da je lahko zaradi odpovedi vprašljiv nadaljnji obstoj njihovega zavetišča, kjer še vedno sprejemajo živali iz 26 okoliških občin. Mestna občina Murska Sobota Mali hiši namenila od 20 in 24 tisoč evrov na leto.

Marjan Ivan Kerčmar je za Žurnal24 opozoril da cene v mariborskem zavetišču niso ekonomske, saj niso sposobni poravnavati osnovnih stroškov in zaposlenim izplačati plač.

Po besedah Eriha Tetičkoviča, predsednika Društva za varstvo in proti mučenju živali Maribor, ki za zdaj upravlja mariborsko zavetišče, nekatera zavetišča res pretirano navijejo cene. Po njegovem mnenju takšnih odstopanj ne bi bilo več, če bi država sprejela enotno ceno za oskrbo živali v zavetišču.