Vsi vemo, da planinci ne poznajo počitka, enako velja za Planinsko društvo Nova Gorica, ki je aktivno vse leto. Tako se na pohod pripravljajo tudi ta konec tedna. V nedeljo, 20. novembra, namreč pripravljajo izlet po Brkinih, izlet po marsikomu še nepoznani pokrajini, ki pa postaja vedno bolj znana turistična točka. "Pot je primerna za vsakogar. Pridružijo se nam lahko vse generacije in vse starosti, edina omejitev je dobra volja, brez katere pohoda seveda ni mogoče izpeljati. Sodeč po izkušnjah pa te v naših krajih ne manjka. Če se slučajno najde kdo z nečimrnim obrazom, ga bomo kaj hitro omehčali z našo prijaznostjo, pestro kulinarično ponudbo in pokušnjo brkinskih dobrot," nam je povedal Oskar Birsa, organizator pohoda.

14 kilometrov dolga pot bo zahtevala od 4 do 5 ur hoje, med katero bodo pohodniki premagali 480 metrov višinske razlike. Izlet po Brkinih se bo začel v vasi Šembije, od tam se bodo pohodniki povzpeli na vrh Bezgovica, pot pa nadaljevali po planoti do Grmade, Šilentabra in Primoža, kjer si bodo ogledali utrdbe. Pohod se bo končal v Pivki, ob morebitni želji pohodnikov pa bodo obiskali še turistično vas Narin.

"Kot na vseh pohodih tudi tokrat opozarjamo na planinsko opremo, primerno za enodnevni izlet. Ne gre pozabiti, da se v tem času vreme kaj hitro spreminja, zato nikoli ne vemo, kdaj nas preseneti sneg. V primeru bele preproge bodo tako primerne tudi gamaše," je še dodal Oskar Birsa, tudi vodnik izleta po Brkinih.