Po prometni nesreči, ki se je zgodila dobrih 500 metrov pred hotelom Moskva, je Cimosova delegacija kar prepešačila pot do njej namenjenega bivališča. A to Primorcev pred obračunom z ruskim podprvakom St. Peterburgom ni vrglo iz tira. Prav tako ne to, da trener Fredi Radojkovič proti moštvu iz drugega največjega ruskega mesta (nekdanji Leningrad ima skoraj pet milijonov prebivalcev) in menda enega najlepših na svetu ne bo mogel računati na poškodovana Gorazda Škofa in Matjaža Mlakarja (ostala sta v Sloveniji), medtem ko je vprašljiv nastop Jureta Dobelška, Matevža Čemasa in Vladimirja Osmajića.

"Moja naloga je, da z igralci, ki jih bom imel na razpolago, v Rusiji potegnem maksimum. Naša prednost je hitrost, saj so igralci St. Peterburga precej visoki in zato počasnejši. Če bomo uspeli igrati hitro in z malo tehničnimi napakami, lahko dosežemo ugoden izid," se nadeja Fredi Radojkovič. Za Cimos morebiten današnji poraz ne bi bil usoden: "Tekma je precej pomembnejša za Ruse kot za nas. Točki bi nam pomenili zelo veliko in bi nas zelo približali osmini finala, St. Peterburg pa bi se ob porazu bolj ali manj že poslovil od napredovanja."

V dvorani športnega kompleksa Jubilejni bo aktualne slovenske prvake spodbujalo več kot 50 navijačev. Zagotovo bodo preglasili tihe domače, ki se jih na evropskih tekmah v objektu, katerega kapaciteta je 5000 gledalcev, v povprečju zbere le nekaj več kot tisoč: proti Metalurgu jih je bilo 1400, proti Constanti samo 800. V domači zasedbi je nekaj bolj ali manj znanih Rusov (Kostigov, Nasirov, Šindin - z 22 zadetki prvi strelec, Česlov, Ljašenko...), a je največji zvezdnik kluba, ki edini med 24 moštvi v ligi prvakov domače tekme igra ob sredah, trener Dmitrij Torgovanov. Nekdanji krožni napadalec in reprezentant Rusije se trudi St. Peterburg uvrstiti na rokometni zemljevid Evrope, njegov trenerski kolega Radojkovič pa meni: "Velike razlike med igro Metalurga, Wisle, Constante in ruskega kluba ni. Vsi imajo visoke igralce in dobre strelce od daleč, veliko tečejo, a delajo tudi veliko napak. Poskušajo igrati hitro, toda nimajo dovolj kakovosti, da bi to zdržali 60 minut. In to moramo izkoristiti."