Šarmantni igralec je Joliejevi povedal, da sicer ve, da je zvezda svetovnega kova, a da kljub temu ni videl še nobenega njenega filma. K sreči je Angie mislila, da se Šerbedžija le šali in jo želi na ta način očarati.

In čeprav smo igralca vajeni gledati v vlogah ruskih mafijcev, pa se je Šerbedžija nekoč odločil, da ne bo več igral v filmih, katerih tematika se vrti okoli razpada Jugoslavije in vojne. Tako je tudi Joliejeva na začetku dobila košarico, ko je igralca zaprosila, ali bi igral v njenem režiserskem prvencu, ''V deželi krvi in medu''. Vseeno pa ga je seksapilna igralka očitno dovolj očarala, da je na koncu vlogo le sprejel. Ko sta se prvič srečala, ni hotela poskusiti jagnjetine na ražnjiču, je pa prosila Šerbedžijo naj ji zapoje kako svojo sevdalinko. Slednja se je znašla tudi v filmu.

Spomnimo, Šerbedžija je vojne in podobne vloge že večkrat zavrnil. Gene Hackman mu je ponudil vlogo Željka Ražnatovića - Arkana, Richard Gere pa je želel, da zaigra v vlogi pobeglega Radovana Karadžića, ki ga CIA lovi po obronkih planin v Bosni: ''Sedaj mi je žal, da sem te vloge zavrnil. A takrat so bile rane, nastale zaradi strahot vojne, še sveže in bal sem se, da ne bi Arkan in Karadžić z mojo interpretcijo ljudem celega sveta postala simpatična.''