"Ta krajša turneja, če jo lahko tako poimenujem, je bila za nas poln zadetek. Nizozemci so se izkazali z vrhunsko organizacijo, s polnimi dvoranami, za povrh pa so se pokazali tudi kot izjemen tekmec," je po današnjem prihodu v Slovenijo dejal slovenski selektor Veselin Vuković.

Slovenski reprezentanti se bodo po dnevu premora v sredo znova zbrali v Mariboru in v dvorani Lukna opravili večerni trening. "Na treh tekmah z Nizozemsko so se seveda pokazale dobre stvari, ki smo jih načrtovali, pa tudi slabe, ki ji moramo še popraviti. Tako je pozitivno presenetil Klemen Čebulj, kljub dolgi odsotnosti pa tudi Andrej Flajs, ki zaradi poškodbe ni igral 20 dni. Precej smo menjavali, priložnost pa so dobili praktično vsi igralci v ekipi," je dodal Vuković in pripomnil, da je dobil precej odgovorov na delo strokovnega vodstva, predvsem pa je jasno, da ima na parketu zelo dobro ekipo, četudi na prvi pogled precej zdesetkano.

"Predvsem na ponedeljkovi tekmi, ki smo jo sicer izgubili z 2:3, pa morda ne bi bilo tako, če bi igrali na rezultat, se je to najbolje pokazalo. Na tekmi smo namreč dali kar 19 točk iz bloka, kar je izjemen rezultat in nadpovprečno v vseh pogledih," je zadovoljno dodal strateg slovenske reprezentance.

Vodstvo reprezentance se je odločilo, da bo zaradi naporne turneje na Nizozemskem in dolgega vračanja v domovino odpovedalo predvidene skupne treninge s Črno goro, Slovenija pa se bo s Katarjem predvidoma pomerila 18. novembra v Mariboru.