Še posebno svoji nekdanji soigralki, Srbkinji Sanji Damnjanović, ki je na odločilni tekmi v Koprivnici nasula Viborgu kar deset zadetkov za zmago z 28:27. Zmagi (kot glavna krivca za poraz je Viborgov trener Martin Albertsen označil slovaška sodnika Kavulica in Skruznyja), ki je krimovkam (ne)zasluženo podaljšala življenje v ligi prvakinj, dodatna hvaležnost Hrvaticam pa bi bila potrebna tudi zaradi podatka, da je Podravka odščipnila Viborgu kar tri točke od štirih možnih. A Krimovo napredovanje skozi šivankino uho ne bi smelo zakriti številnih slabosti v igri ekipe trenerja Toneta Tislja, ki na šestih tekmah ni zbrala niti toliko dobrih polčasov, kot je prstov na eni roki.

Sadovi skoraj štirimesečnega dela novega trenerja z ekipo (še) niso povsem vidni, a po drugi strani je seveda jasno, da precej spremenjen igralski kader potrebuje veliko časa za uigravanje. Toda prav tako je očitno, da zasedba z rekordnimi devetimi tujkami (največ med vsemi 16 klubi v ligi prvakinj; le za primerjavo: Larvik ima dve, Podravka le eno) kljub številnemu prihodu "legionark" pred letošnjo sezono potrebuje vsaj delni remont. Če bi Krim v nedeljo izpadel iz lige prvakinj in bi evropsko sezono nadaljeval v pokalu pokalnih zmagovalk, bi bila to idealna priložnost za čiščenje igralskega kadra. A tudi nadaljevanje nastopanja med evropsko elitno osmerico ne sme biti izgovor, da se klub nekaterim tujkam ne bi (predčasno) zahvalil za sodelovanje.

Posebno pred obračunom z Larvikom je Tiselj poudarjal, da bo tekma proti Norvežankam pokazala, iz kakšnega testa so njegove igralke. "Verjamem, da so iz pravega," je še dodal Tone Tiselj, a očitno ta ocena za večino Krimovih tujk v tem trenutku ne velja. Tiselj morebiti preveč zaupa tujkam (v prvi postavi igra med sedmerico le ena Slovenka, Tamara Mavsar), ki pa mu tega na igrišču s svojimi igrami ne vračajo. Da bi slovenske reprezentantke morale dobivati večjo minutažo, potrjuje tudi zamenjava na desnem krilu proti Larviku: povsem razglašeno Danko Kristine Bille Hansen je zamenjala Alja Koren in dosegla štiri zadetke.

Tujke (vsa čast izjemam, kot sta Jelena Grubišić in Andrea Penezić, ki rezultatsko držita Krim nad vodo) sočasno odžirajo igralni čas slovenskim reprezentantkam, ki so na klopi bolj ali manj obsojene na rezervne vloge (Alja Janković, Alja Koren, Maja Šon, Neja Šoberl, Sanja Gregorc...). Zato zaradi sedenja na klopi nimajo možnosti za pridobivanje dragocenih mednarodnih izkušenj, najbolj pa posledično trpi reprezentanca. Tista, katere selektor je Tiselj, ki tako zaradi imperativa uspeha, velikih denarnih vložkov in podobnega (ne)namerno daje prednost klubu.

Zaradi decembrskega svetovnega prvenstva v Braziliji se bo liga prvakinj nadaljevala šele čez dobra dva meseca in pol, v tem času pa bo imel Tiselj (kljub začasni odsotnosti številnih tujih reprezentantk iz Krimovih vrst) dovolj časa, da "vkomponira" igralski kader in igro spravi na želeno raven. Le na ta način bodo Krimove igralke z vzdevkom "Tigrice" končno pokazale zobe, upravičile zelo visok klubski proračun za to sezono (bliža se številki 2 milijona evrov) in dejstvo, da jim po zaslugi nekaterih ljudi v klubu in okoli njega ne manjka prav ničesar.

Na Dunaju bo danes žrebanje skupin drugega dela v ligi prvakinj in parov v preostalih evropskih pokalnih tekmovanjih za ženske. Krimovke bodo zaradi drugega mesta v skupini B za nasprotnike dobile - vsaj na papirju - težje tekmece: dva od treh zmagovalcev drugih skupin (Budućnost, Györ, Oltchim) in eno od treh drugouvrščenih ekip (Midtjylland, Metz, Itxako).