"Verjeli smo, da bodo študentje prepoznali našo fakulteto kot dobro izbiro, in tako se je tudi zgodilo. Na bolonjski stopnji imamo enkrat več študentov, kot smo jih imeli lani, skupno ima fakulteta tako 103 študente," je povedal dekan fakultete Boris Bukovec in dodal, da je Novo mesto vedno bolj uspešno okolje tako za posel kot za študij.

"Zaradi povečanja števila študentov smo razširili tudi akademski zbor, v katerem je zdaj 32 profesorjev, gostujoči profesorji pa prihajajo iz primorske in mariborske univerze, z ljubljansko pa se o sodelovanju še dogovarjamo," še razlaga Bukovec. Ker se fakulteta širi, bodo kmalu pretesni tudi prostori na Novem trgu, ki si jih v sklopu Univerzitetnega središča Novo mesto deli še z nekaj drugimi fakultetami.

"Za letošnje število študentov bodo prostori še zadostovali, naslednje leto pa bo treba razmisliti o selitvi. Ker univerzitetni kampus v Novem mestu še ne bo zgrajen kar nekaj časa, razmišljamo, da bi se za nekaj let preselili v prazno poslovno stavbo pri parku Portoval, kamor naj bi se selila tudi občinska uprava," je še razložil Bukovec in opozoril, da mora biti ideja kampusa uresničena čim prej.

"Če bomo predolgo zavlačevali z gradnjo, potem si bodo fakultete zgradile svoje zgradbe in Novo mesto bo izgubilo prednost majhnega študentskega središča z vsemu fakultetami na enem mestu, ki jo vsi tako poudarjamo," je še povedal dekan. Omenjena novomeška fakulteta, ki letos praznuje tretjo obletnico ustanovitve, je pred kratkim kot druga slovenska fakulteta prejela tudi standard ISO 9001, s katerim so vzpostavili mednarodno primerljiv učinkoviti sistem vodenja institucije.