Po njenem mnenju se moramo spomniti, da je leta 2004 žeton za avtobus stal 80 centov, pri čemer je za vsako prestopanje moral potnik kupiti še en žeton. Če je potnik želel priti do cilja, ki je terjal eno prestopanje, in se vrniti na izhodišče, je moral kupiti kar štiri žetone za 3,20 evra ali odšteti 4 evre, če je plačal z gotovino. Danes lahko potnik enako pot opravi za 80 centov, če ta traja 90 minut, po "uskladitvi cen", ki naj bi začele veljati po 1. januarju 2012, pa bo odštel 1,20 evra. Sicer pa po Grozdetovi predlog za "uskladitev cen" LPP ni od včeraj, saj se o tem v Javnem holdingu Ljubljana pogovarjajo že tri leta, zadnji dve leti pa tega niso storili zgolj zaradi obljube ljubljanskega župana Zorana Jankovića, da javna podjetja ne bodo dražila storitev.

Direktor LPP Peter Horvat je v nagovoru poudaril predvsem pozitivne spremembe v javnem potniškem prometu: "Zagotavljamo 96-odstotno pokritost teritorija Mestne občine Ljubljana, potnike vozimo v Brezovico, Vnanje Gorice, Medvode, Grosuplje, na Ig … Točnost odhodov avtobusov se je z 70 povečala na 94 odstotkov, kupili smo 70 novih čistejših avtobusov, še 20 plinskih jih čaka na dvorišču." Tudi sam je ob tem večkrat poudaril, da pri spremembi cene vozovnice z 0,80 na 1,20 evra ne moremo govoriti o podražitvi. "Predlagali smo, da se cene vrednostnih vozovnic uskladijo s terminskimi vozovnicami, saj so prve med najcenejšimi v Evropi. S tem želimo spreobrniti trend in večino potnikov prepričati o nakupu mesečnih vozovnic," je poudaril Horvat.

Na vprašanje, zakaj so potem podražili tudi splošno mesečno vozovnico s 34 na 37 evrov, je odgovoril, da zato, ker so tudi ceno šolske mesečne vozovnice dvignili s 17 na 20 evrov, da bi jo uskladili s ceno upokojenske mesečne vozovnice. Sicer pa so bile "uskladitve cen" po Horvatu potrebne tudi zaradi rasti stroškov, saj cena vozovnice danes ne pokriva niti stroška goriva in plače voznika, kaj šele naložb, zaradi katerih je Javni holding Ljubljana po Grozdetovi LPP v zadnjih dveh letih dokapitaliziral za 19 milijonov evrov.