Britanci so v ponedeljek vse pomisleke že zavrnili. Po drugi strani pa je vodja organizacije iger, Sebastian Coe, pred kratkim priznal, da so prireditelji doslej podcenjevali varnostno vprašanje in da prvotno načrtovanih 10.000 ljudi, ki naj bi skrbeli za varnost, ne bo dovolj. Številko so zdaj več kot podvojili na 21.000.

V enem letu Britancem ne bo uspelo primerno izobraziti vseh varnostnikov, zato bo prirediteljem na pomoč priskočila vojska, ki bo za varnost odredila 3000 vojakov, dodatnih 2000 jih bo v rezervi. Že pred tem pa je bila vojska vključena v varnostni element iger s svojimi posebnimi protiterorističnimi enotami.

Celotna zadeva je čudna predvsem za britanske medije. "Kaj so počeli v preteklih petih letih? Do iger je manj kot leto dni in naenkrat so opazili, da jim manjka več kot polovica ljudi," med drugim piše Guardian.

Zanimivo pa bo tudi vprašanje stroškov za varnost. Prvotno načrtovan znesek 213 milijonov funtov so Britanci že popravili na 600 milijonov (cca. 700 milijonov evrov)