Bližajo se praznični dnevi, ki pa niso za vse enako radostni. Pomagati želimo osnovnošolcem, ki zaradi finančnega položaja svojih staršev nimajo enakih možnosti za osebnostno rast in izobraževanje kot njihovi vrstniki. 19. dobrodelni Miklavžev koncert organizirata Rotary klub Ljubljana in RTV Slovenija, tokrat pa se bo prvič odvil pod okriljem samostojnega slovenskega distrikta 1912.

Letos bo koncert v Cankarjevem domu, 3. decembra 2011 ob 20. uri. Spremljate ga lahko v neposrednem prenosu na 1. programu TV Slovenija. Ponovitev koncerta bo 6. decembra ob 16:45 na 2. programu TV Slovenija. Vsakdo bo lahko prispeval želeni znesek med neposrednim prenosom in tudi ponovitvijo Miklavževega koncerta, in sicer s klicem na številko 01/512-25-00.

Z lanskoletnim Miklavževim koncertom, ki se je odvil v Postojnski jami in Jamskem dvorcu, so zbrali prek 48.000 evrov. Upajo, da bi vsako leto izkupiček še povečali in tako praznične dni polepšali še več otrokom.

Bogat kulturno-umetniški program

Skozi vsa ta leta so se na odru zvrstila številna znana imena slovenske klasične in popularne glasbe. Vsako leto znova se organizacijski odbor trudi pritegniti najboljše slovenske glasbenike, saj želimo zadovoljiti glasbeni okus čim širše javnosti. Vsi nastopajoči svoj honorar podarijo v dobrodelne namene in tako prispevajo svoj delež h končnemu izkupičku.

Letos bodo bogat kulturno-umetniški program ustvarili Simfonični orkester RTV Slovenija, Oto Pestner, Jure Ivanušič, Otroški pevski zbor RTV Slovenija in Anka Jazbec, Severa in Gal Gjurin, Dubravka Tomšič Srebotnjak, Neisha in Tokac, plesalka Petra Zupančič, Nina Strnad in Peter Ugrin, Slovenski oktet, Irena Yebuah Tiran, Zbor Vokalna Akademija, Prfarski Muzikanti, Bossa De Novo in mnogi drugi.