Naslednji dan so prostost odvzeli še 27-letnemu moškemu iz Kranja. Eden od osumljencev, Litijčan, je osumljencu iz okolice Kranja večkrat omenjal, da želi pokojnega poškodovati in mu za to ponujal tudi plačilo. Ta pa je pristal na "nalogo" za 20 tisoč evrov, je povedal Japelj. Del denarja naj bi naročnik izvršitelju izročil že pred umorom.

Izvršitelj je 7. novembra dopoldne na kraju počakal žrtev, ko je ta začela bežati jo je zasledoval in vanjo izstrelil najmanj 6 nabojev.  Izvršitelj in naročnik sta se naslednji dan sestala v enem izmed ljubljanskih lokalov in si izmenjala denar.

11. novembra so policisti našli tudi morilsko orožje, pištolo kalibra 7,62 mm. Oba starejša osumljenca so ovadili, eden je v policijskem, drugi pa v hišnem priporu. Obtožena sta umora iz koristoljublja in napeljevanja k umoru. Eden od njiju, 46-letni storilec dejanja, naj bi bil pred 20 leti celo policist. Po naših podatkih gre za nekdanjega prometnega policista Igorja Bavdka. Naročnik, 47-letni Litijan, pa naj bi bil Drago Šter.

27-letnika niso ovadili, ker policija zaenkrat še zbira podatke, do katere mere je bil vpleten in na kakšen način.

Japelj je tudi potrdil, da je bil umorjeni posojevalec denarja. Na vprašanje, ali je bil vpleten tudi v prirejanje pasjih borb, pa je vodja kriminalistov dodal, da so v hiši umorjenega našli tudi prostor, v katerem so bili elementi, ki kažejo na kaznivo dejanje mučenja živali. Že prej so se pojavile govorice, da naj bi bil umorjeni vpleten v organizacijo nelegalnih pasjih bojev.