Prvo tekmo v soboto, ki so jo odigrali v Amsterdamu, so Slovenci dobili dokaj prepričljivo s 3:1 (17:25, 25:18, 28:26, 25:21). Kljub zgolj povprečnemu sprejemu, pa so Slovenci osvajali točke predvsem v napadu in bloku, kjer so osvojili kar 14 točk, najboljša pa sta bila Alen Šket s 18 točkami in kapetan Tine Urnaut s 14 točkami.

Že dan kasneje jih je v Wijchenu pred kakšnimi 1200 gledalci čakala druga preizkušnja, ko so bili boljši gostitelji, ki so tekmo dobili z rezultatom 1:3 (16:25, 22:25, 31:29, 23:25). Naši so precej več grešili, sploh na začetku, ob tem pa je selektor tudi precej več menjaval, saj so zaigrali skoraj vsi reprezentanti. Morda bi lahko naši izvlekli tudi peti niz, saj so v četrtem, ko sta zaigrala Gregor Ropret in Alen Šket, že vodili s 23:22, toda ob koncu so le slavili domači. Največ točk je tokrat zbral Mitja Gasparini (14), nekaj manj Klemen Čebulj (11) in po deset še Šket in Urnaut.

"Po dveh zaporednih tekmah in napornih treningih so naši že nekoliko utrujeni, toda tekme tukaj so izredno koristne," je dejal po prvem porazu pomočnik trenerja Tine Sattler in omenil še, da imajo Nizozemci odlično zasedbo. "Sicer pa nas že danes nova priložnost za našo mlado ekipo, da ponovno odigra dobro tekmo s kvalitetnim nasprotnikom," je še povedal Sattler v Wijchenu.

Današnja tekma, ki jo bodo odigrali v Groeningenu, bo na sporedu ob 19.30 uri, nato pa se jutri zjutraj z letalom vračajo v Slovenijo. V prihodnjih dneh bodo s pripravami nadaljevali v domovini.