Pred odločilnima tekmama zadnjega kroga je bilo v igri devet kombinacij o tem, katera dva kluba si bosta zagotovila napredovanje: od devetih jih je kar šest šlo na roko slovenskim prvakinjam, tri pa ne. Gostiteljice so nastopile brez poškodovane Madžarke Ibolye Mehlmann (bila je v zapisniku in je sedela na klopi, a le v trenirki), Norvežanke pa so v Ljubljano dopotovale le s 14 igralkami. Tekma se je začela z minuto molka v spomin na preminula nemška sodnika, dvojčka Bernda in Reinerja Metheja, nadaljevala pa v neverjetno izenačeni igri.

V prvem polčasu je bilo kar deset izenačenj, po številnih rezultatskih preobratih pa je razlika le enkrat znašala dva zadetka – 9:7 za Krim Mercator v 21. minuti. V tem delu igre sta gostiteljice reševali vratarka Jelena Grubišić (7 obramb v 30 minutah) in Tamara Mavsar s petimi zadetki, a na nasprotni strani je bila fantastična Cecilie Leganger. Nekdanja Krimova vratarka je že v prvem polčasu zbrala 10 obramb, v drugem pa jih je dodala še enajst.

Izenačenje na 14:14 je bilo trinajsto in hkrati zadnje na tekmi, kajti zatem so Skandinavke dodale plin. Krimovke so padale iz napake v napako, tako v igri kot pri strelih na gol, katastrofalen pa je bil predvsem njihov izkoristek pri sedemmetrovkah. Od desetih »penalov« jih je ekipa trenerja Toneta Tislja zapravila kar šest (!), od tega tri v zadnjih desetih minutah. Larvik je sredi drugega polčasa povedel z 18:15, pet minut pred koncem pa si je priigral nedosegljivo vodstvo z 21:17.

»Hej, brigade,« je deset minut pred koncem začelo odmevati iz zvočnikov v Stožicah in pozivalo na juriš domačih rokometašic, trener Tiselj je poskušal norveško ofenzivo ustaviti še z minuto odmora, a oboje brez uspeha. Tonje Larsen je s svojim edinim zadetkom poskrbela za rekordno razliko petih zadetkov (22:17) in jasno je bilo, da Krimu tudi med nekajdnevno karanteno na Lavrici ni uspelo najti recepta za skalp Larvika.

Nato je v dvorani sledilo dolgo in mučno čakanje na razplet tekme v Koprivnici. Za krimovke je štela le zmaga Podravke, ob morebitnem uspehu Viborga ali neodločenem izidu pa bi Tisljeva četa že včeraj končala nastopanje v ligi prvakinj in evropsko sezono nadaljevala v tolažilnem evropskem pokalu pokalnih zmagovalk. Tekma na Hrvaškem se je začela pol ure kasneje kot tista v Stožicah, prav toliko pa je trajalo tudi čakanje v ljubljanski dvorani. Po dramatični končnici so Hrvatice, za katere je bila tekma le prestižnega pomena, zmagale z 28:27 (13:14) in Krimu odprle vrata v četrtfinale.

»Skoraj vse je šlo narobe, Larvik pa je bil enostavno premočan za nas. V napadu ni bilo discipline, z neizdelanimi streli smo razbranili Legangerjevo, Larvik pa je v tem trenutku bolj zrela ekipa. Ogromno stvari, ki smo jih načrtovali, je šlo na igrišču drugače, Norvežanke pa so bile absolutno boljše. Prevzemam odgovornost za rezultat in se zavedam, da nas čaka še veliko trdega dela,« je dejal Krimov trener Tone Tiselj. Vratarka Jelena Grubišić je športno priznala poraz: »V prvem polčasu smo se držale, v drugem pa padle, čeprav mi ni jasno, zakaj se je to zgodilo. Ne vem, kaj je odločilo, po Larvikovem vodstvu z nekaj zadetki pa gostij enostavno nismo več mogle in uspele ujeti. Larvikova zmaga je stoodstotno zaslužena.«

Končni vrstni red: Larvik 8, Krim Mercator 6, Viborg 6, Podravka 4.