Sedej je v prvi borbi premagal Avstralca Jordana Smitha, v drugi Britanca Thomasa Davisa, v polfinalu je bil boljši od Turka Ahmeta Sarija, v finalu pa še od Kanadčana Antoina Valoisa-Fortiera. Z omenjenimi dodanimi 100 točkami, ki jih tekmovalec prejme za zmago v svetovnem pokalu, je judoist Bežigrada v tem trenutku spet uvrščen na olimpijske igre v London 2012, od koder je izpadel zaradi poškodbe, ki jo je imel na začetku leta.

Dan kasneje je do zmage prišla še celjska judoistka Vlora Beđeti v kategoriji do 63 kilogramov. Druga slovenska predstavnica Raša Sraka Vuković je bila v kategoriji do 70 kilogramov tretja. Beđetijeva je za najvišjo stopničko potrebovala tri zmage. Najprej je bila boljša od Kanadčanke Stefanie Tremblay, nato od Španke Yahaire Aguirre, v finalu pa še od Ukrajinke Oksane Didenko. S to zmago je Beđetijeva prejela sto točk, ki štejejo v kvoto za nastop na olimpijskih igrah v Londonu 2012.

Sraka-Vukovićeva je v predtekmovanju gladko z iponom (10:0) premagala Avstralko Deborah Hill. V polfinalu pa je bila od bežigrajske judoistke boljša Britanka Sally Conway. V borbi za bron je Sraka-Vukovićeva ugnala Američanko Kathleen Sell.