Nekaj snežnega treninga bo prej ujela le Katja Višnar, ki je že v bližnjem Lillehamerju in vadi tudi v zasneženem predoru v švedskem Torsbyu. Konec tedna so v Brusvallarni na Švedskem in Muoniu na Finskem izpeljali prve močnejše tekme FIS, ki so že nakazale prva razmerja. Na Švedskem je Francoz Maurice Manificat ugnal Šveda Johana Olssona in prvega zvezdnika Pettra Northuga. Na Finskem je svoj pohod proti novemu globusu z zmagovito serijo napovedala Poljakinja Justyna Kowalczyk.

Slovenske tekačice so sprva nameravale nastopiti na tekmi FIS v Beitostolnu, vendar so ob odpovedi tekem na prvotnem prizorišču svetovnega pokala ostale brez prvih tekem. Trener Vladimir Korolkevič bo tako moral brez preglednih tekem in le s treningom na snegu na ledeniku Dachsteinu določiti tudi zasedbo za štafetno tekmo, ki bo po sobotni tekmi na 10 kilometrov drsalno na sporedu v nedeljo.

Medtem so slovenski biatlonci zadnji teden vadili na Pokljuki, seveda na rolkah. Do začetka svetovnega pokala 30. novembra v Oestersundu imajo še teden dni več časa kot tekači. S 30 urami treninga na snegu na Pokljuki, ki je bil podarjen oktobra, jih pomanjkanje snega še ne skrbi preveč.