Celoten konec tedna je bil Lewis Hamilton kot prerojen. Zasebne težave, ločevanje od Nicole Scherzinger, prijateljevanje z novimi dekleti, celo "obtožbe", da je padel pod vpliv scientologije, mu na pravljični dirki v Abu Dabiju niso prišle do živega. To zmago, tretjo letos (nazadnje je zmagal konec julija v Nemčiji), je dirkač McLarna zelo potreboval: "To je bil res fantastičen konec tedna, ki sem ga lahko kronal z zmago. Po vsem dogajanju v zadnjem času sem zmago potreboval verjetno bolj kot kdor koli drug. Z ramen mi je padlo veliko breme, zdaj bom lažje pričakal konec sezone in priprave na novo. To zmago pa posvečam mami, ki sem jo težko pregovoril, da je prišla na dirko, saj zelo nerada hodi po dirkališčih. Z menoj je trpela tudi ona, a zdaj se oba lahko veseliva novega zmage."

Drugo mesto je šlo Fernandu Alonsu, ki je še enkrat dokazal, zakaj pri Ferrariju lahko uživa status prvega dirkača, saj je z manj konkurenčnim dirkalnikom uspel osvojiti največ, kar je bilo možno osvojiti. "Vedel sem, da se bi lahko potegovali za prva tri mesta, čeprav na kvalifikacijah ni kazalo tako. A po direndaju v prvem krogu in po odličnem startu sem se nenadoma znašel na drugem mestu, potem pa se je pravo delo šele začelo. Vsak krog je bil kot kvalifikacijski krog. Moral sem se zelo potruditi, da sem obdržal kolikor toliko razumen stik s Hamiltonom. A naj sem poskusil kar koli, mi je Hamilton uspel odgovoriti. Za zmago pa to pot nismo bili dovolj hitri," je povedal Fernando Alonso.

Tretje mesto pa je šlo v roke Jensonu Buttonu, ki se je velik del dirke boril s tehničnimi težavami, saj mu je odpovedal sistem KERS, zelo pa mu je šla na roko ne najbolj posrečena strategija pri Marku Webbru: "Kmalu mi je odpovedal sistem KERS, zato sem izgubljal po pol sekunde na krog. Najbolj težavno je bilo zaviranje, saj sem moral veliko delati z gumbi na volanu in stalno prilagajati razporeditev zavorne moči. Kot bi igral na klavir pri 300 km/h. Res mi ni bilo dolgčas, a se je potem k sreči sistem KERS ponovno opomogel in potem nisem imel več težav z nadzorovanjem ostalih tekmecev."

To je bila 17. Hamiltonova zmaga v karieri, a k tej mu je zelo veliko pomagala tudi smola Sebastiana Vettla, saj se je njegova dirka končala že v drugem ovinku. "Takoj sem začutil, da nekaj ni v redu, zadek je bil izredno nemiren. Najprej sem še ujel dirkalnik, potem pa je pnevmatika nenadoma povsem popustila in zavrtelo me je s steze. Prav ničesar nisem mogel storiti, saj se je pri tem močno poškodovalo tudi vpetje kolesa," je razočarano povedal Sebastian Vettel. Po podatkih iz Red Bulla je pnevmatika pri dotiku z robnikom nenadoma spustila, a tudi natančna analiza dogodka ne bo enostavna, saj je pnevmatika med Vettlovo vožnjo nazaj v bokse dobesedno razpadla.

Pri Marku Webbru pa jim tudi ni šlo veliko bolje od rok. Nepravilno nameščena matica pri prvem postanku je Avstralca stala nekaj dragocenih sekund, zaradi česar so med dirko spremenili strategijo postankov v boksih, kar pa mu ni veliko pomagalo.

Pri Ferrariju pa se je ponovno pokazalo, da je pritisku lahko kos le Fernando Alonso, saj je Felipe Massa v lovu za Markom Webbrom napravil napako in se zavrtel s steze, a k sreči še nadaljeval. A dejstvo ostaja, da Brazilcu vedno bolj gori pod nogami.

Z odstopom novega (starega) svetovnega prvaka in zmago Lewisa Hamiltona se tako karavana formule 1 seli na zadnjo dirko letošnje sezone, ki bo na sporedu 27. novembra na dirkališču v Sao Paulu v Braziliji.