Čeprav so nastopili brez štirih poškodovanih igralcev (Musa, Manojlović, Medved, Svetelšek), so Velenjčani v drugem polčasu povsem nadigrali pivovarje. Gostje (brez Zelenovića, Potočnika in Prieta) so tekmo slabo začeli (1:4, 2:5), a so kmalu vzpostavili ravnotežje in si nekajkrat priigrali dva zadetka prednosti. Toda gostitelji, pri katerih sta blestela strelsko razpoložena Marko Bezjak in Jure Dolenec (skupaj sta dosegla kar 16 zadetkov), so v končnici prvega dela spet prevzeli vodstvo.
Na začetku drugega polčasa so se pivovarji po štirih zadetkih zaostanka (14:18) uspeli približati le na enega (18:19 v 40. minuti), to pa je bil tudi njihov labodji spev. Gorenje je pri vodstvu z 21:19 naredilo delni izid 7:0, Celjani kar enajst minut niso uspeli zadeti v polno in pri vodstvu Velenjčanov z devetimi zadetki razlike (28:19 v 52. minuti) je bil zmagovalec derbija odločen.

»V odličnem rokometnem vzdušju enostavno nismo mogli slabo odigrati. Čeprav so v našem moštvu manjkali kar štirje standardni igralci, smo se še bolj borili. Celjani so bili prav tako dobri, a smo mi zasluženo zmagali. Med odmorom smo strnili vrste, v drugem polčasu še bolj pritisnili na celjski gol, povedli že z osmimi goli, na koncu pa tekmo mirno pripeljali do konca,« je bil navdušen rokometaš Gorenja Marko Bezjak, pivovar Luka Žvižej pa je dodal: »Ni se nam izšlo po načrtih. Velenjčani so zasluženo zmagali. Borili smo se po najboljših močeh, a je bilo tudi to premalo. Delali smo preveč napak, kar so Velenjčani kaznovali. Vseeno gremo domov dvignjenih glav.«