Thorpe je bil v Tokiu daleč od olimpijske forme tudi na 100 prosto, zaradi katerega je izpustil tudi nastop na 100 mešano.

Kljub ne prav bleščečim nastopom pa Thorpe niti najmanj ne obupava. "Za mano je teden poln izzivov. Želel bi si, da mojih nastopov ne bi nihče gledal, vendar pa to žal ni bilo mogoče. Ne glede na vse, sem zadovoljen s tem, kjer sem."

Devetindvajsetletni Avstralec je bil iz plavalne karavane odsoten pet let, nazadnje je na mednarodnem prizorišču nastopal na olimpijskih igrah leta 2004 v Atenah. V svoji karieri je med drugim osvojil pet zlatih olimpijskih kolajn, 11 naslovov svetovnega prvaka in postavil 13 svetovnih rekordov. Zaradi svoje hitrosti v bazenu si je v preteklosti prislužil tudi vzdevek torpedo.

S tekmami azijske turneje svetovnega pokala v kratkih bazenih je začel priprave na olimpijski nastop v Londonu 2012.

Phelps ujel zmagoviti ritem

Ameriški plavalni zvezdnik Michael Phelps je na domačem tekmovanju za veliko nagrado Minnesote uspešno nadaljeval priprave za London.

Štirinajstkratni olimpijski zmagovalec je zmagal na 200 m delfin in 100 m hrbtno na tekmovanju, ki so ga pripravili v bazenu univerze v Minnesoti. Že pred tem je bil najboljši na 200 m prosto in 100 m delfin, v disciplini, v kateri še vedno drži svetovni rekord.

Phelps je osvojil šest zlatih in dve bronasti medalji na OI leta 2004 v Atenah ter osem zlatih na OI leta 2008 v Pekingu.