Streli zadetkov so bili Colin Fraser, Alec Martinez, Dustin Brown, Simon Gagne in Matt Greene. Minnesota je z dvema goloma poraz ublažila šele v zadnjem delu, strelca sta bila Cal Clutterburg in Durroll Powe.

Los Angeles ima po 17 tekmah na svojem računu zdaj 19 točk in je še s petimi ekipami izenačen na četrtem mestu lestvice zahodne konference, slovenski reprezentant pa je na lestvici najučinkovitejših igralcev z 21 točkami na tretjem mestu. Pred njim sta le Phil Kessel (24) in Daniel Sedin (21). Samo po številu golov je Hrušičan z osmimi na 14. mestu, po številu podaj pa je s 13. osmi.

Šved Sedin je z Vancouvrom v soboto počival, Kessel pa je prav tako kot Slovenec vpisal podajo, ki pa njegovem Torontu ni pomagala do uspeha v domačem dvoboju z Ottawo. Gosti so bili boljši s 5:2, enega od petih golov Ottawe je dosegel Milan Michalek, za katerega je bil to že 11. v sezoni. Isto število golov kot Čeh ima na svojem računu že tudi Avstrijec Thomas Vanek, ki pa se s svojim Bufalom ravno tako ni veselil zmage. Z 2:6 je izgubil na gostovanju pri aktualnih prvakih iz Bostona, za katere je dva gola dosegel Tyler Seguin.

Na razpredelnici trenutno še vedno najboljše kaže Pittsburghu na vzhodu in Chicagu na zahodu, čeprav v soboto nista vknjižila novih točk. Chicago niti ni igral, medtem ko so pingvini s 3:5 izgubili proti Carolini. Dva gola Jordana Staala jim nista pomagala, zato pa je enak dosežek Finca Tuoma Ruutuja, za katerega je poskrbel v dobrih treh minutah druge tretjine, pomagal gostiteljem.

Ryan Johansen je bil junak zmage Columbusa proti Winnipegu, k zmagi 2:1 je prispeval oba gola, pri New Jerseyju pa slavijo Davida Clarksona, ki je na gostovanju v Washingtonu zadel odločilen kazenski strel.