Larvik, Viborg in Krim imajo pred zadnjim krogom po šest točk. Če Podravka doma ne premaga Viborga, vaša ekipa za napredovanje nujno potrebuje zmago proti Norvežankam.

Larvik ni tako kakovosten, kot je bil v minuli sezoni, a goji slog igre, ki ga imajo zmagovalci. Ima čvrsto in agresivno obrambo, tekaško je najbolje pripravljen v Evropi, ima hitre (pol)protinapade in železno disciplino v napadu, v katerem pa nima izrazitih posameznic. Najpomembneje bo, da bomo v napadu odigrali disciplinirano in pametno, z igro po globini, ki nam je bila na tekmi v Larviku onemogočena. Norvežanke imajo dokaj nizko obrambno postavitev, po drugi strani pa se sodelovanje naših zunanjih igralk s krožno napadalko Ljudmilo Bodnjeva v zadnjem času občutno popravlja, zato sem optimist.

Krim še ni uspel na eni tekmi sestaviti dveh dobrih polčasov, kar pa bo za uspeh proti Norvežankam nujno.

Priznam, da imamo določene težave v igri, predvsem v napadu. Naša ekipa je najbolj raznolika od vseh v ligi prvakinj, poleg tega pa je bil igralski kader najkasneje sestavljen, zato se v igri še "lovimo". V obrambi igramo dobro, v napadu pa slabše. Tudi zato, ker imamo le eno klasično organizatorko igre, Aljo Janković, zato ta igralni položaj krpamo z različnimi igralkami. A za "vkomponiranje" sicer kakovostne ekipe je potrebnega precej časa, saj takih stvari ni mogoče izpeljati kar čez noč.

Tisti, ki spremljajo Krimove evropske tekme, ocenjujejo, da je v igri premalo komunikacije med igralkami.

Ne gre za pomanjkanje komunikacije, ampak je težava v tem, da je včasih preveč nepotrebne in nesmiselne komunikacije med igralkami. Krim nima srednje zunanje igralke, ki bi že dlje časa organizirala igro, kot je to v drugih ekipah. Sicer pa med tekmo ne gre nikoli za kakšne velike in posebne pogovore med igralkami, saj je treba le odigrati tisto, kar se naučiš na treningih. Tudi pri Larviku ni posebne komunikacije med igralkami: sistem je utečen, igralka pokaže številko igralne kombinacije in zadeve "štimajo" tako, kot morajo. Sem pa prepričan, da se naše igralke predvsem v obrambi pogovarjajo več kot nekoč.

Velik minus je igra na krilne položaje.

S tem elementom nisem zadovoljen. V igri se bolj zanašamo na zunanje igralke in strele z razdalje, kar je včasih dobro, ni pa najboljše. Če ne moremo odigrati po globini in širini, nas nasprotnik stisne in imamo težave. Tudi pred tekmama z Viborgom smo opravili veliko treningov s poudarkom, kako bomo akcije zaključevali prek kril, a potem skoraj nobena žoga ni prišla na krilna položaja. AToda v končni fazi mi je vseeno, če s krila ne dosežemo nobenega zadetka in jih ena zunanja igralka zabije 23, mi pa zmagamo s 23:22.

Larvik vas je na prvi tekmi povozil (31:19), presenetila pa je Amanda Kurtović s sedmimi zadetki v trinajstih minutah. Ali vas lahko gostje spet presenetijo s čim?

Napačno je mišljenje, da nismo poznali Kurtovićeve. Poznam tako njo kot njenega očeta, a pred prvo tekmo nismo imeli nobenega posnetka z njeno igro, ker pred tem ni odigrala nobene tekme na takšni ravni kot proti nam. A zdaj sem prepričan, da Larvik nima več nobene igralke, ki bi nas lahko presenetila.

Ima Krim kakšnega aduta iz rokava?

Imamo tri rokometašice, ki igrajo konstantno dobro na vseh tekmah, prav tako pa nekaj takšnih, ki na eni zablestijo, na drugi pa igrajo slabše. Če bo v Stožicah "eksplodirala" še kakšna naša igralka, bo seveda pokazala šele tekma. A zaradi pomanjkanja časa in dobrega medsebojnega poznavanja ekip skorajda ni možnosti za presenečenje niti z naše niti z Larvikove strani.

Ali bi lahko bila karantena, v katero ste igralke za nekaj dni odpeljali na Lavrico, tudi dvorezen meč?

Ne, pri karanteni ni nič spornega. Naša ekipa potrebuje predvsem to, da so igralke čim več skupaj, saj imamo od vseh klubov v ligi prvakinj najbolj raznolik igralski kader. Prav tako smo skupaj najmanj časa, tako da sem prepričan, da bo imelo nekajdnevno druženje pred obračunom z Larvikom pozitivne posledice in da se bodo igralke med umikom iz javnosti še bolj spoznale. Podobno so se nekateri spraševali, ali bo imelo potovanje z letalom na dan tekme v Viborgu negativne posledice. Čeprav smo prvi polčas odigrali slabo, smo bili v drugem delu odlični, kar je dokaz, da potovanje na dan tekme ni bilo sporno, sicer bi tudi drugi polčas odigrali slabo. Vse je pač v glavah.