"Larviku pripada vloga favorita, a sem prepričana, da lahko premagamo tudi aktualne evropske prvakinje," je optimistično razpoložena Krimova igralka Andrea Penezić, ki si s 36 zadetki na petih tekmah trenutno deli drugo mesto s Črnogorko Kataro Bulatović (Budućnost) na lestvici strelk lige prvakinj (prva Katrin Engel, Avstrijka v dresu nemškega Thüringerja, z 42 goli). Prav simpatična Hrvatica bo tudi glavna tarča Larvikove obrambe, a se Penezićeva, ki bo prav na dan tekme praznovala 26. rojstni dan, s tem ne obremenjuje.

Za Penezićevo bi bila najlepše darilo zmaga proti Larviku in napredovanje v drugi del, slavljenka pa pravi: "Larvik bo v obrambi poskušal pritiskati in zapirati naše zunanje igralke, predvsem name, a je lahko to tudi plus za nas. Več prostora bodo imele krožne napadalke in krila, kar moramo izkoristiti. Ne smemo igrati v krču, ampak moramo biti samozavestne in sproščene, saj je breme favorita na Larvikovih ramenih, me pa nimamo česa izgubiti."

Na nedeljski tekmi (vstop prost) vodstvo domačega kluba (direktor Goran Dujić pravi, da je Krim že finančno preskrbljen za naslednja štiri leta) pričakuje kar okoli 6000 gledalcev. Trener Tiselj je že v četrtek igralke odpeljal v karanteno na Lavrico za krepitev ekipnega duha, čeprav so vsak dan trenirale v Stožicah. V norveško-dansko-slovenskem trikotniku prvi dve mesti prinašata nadaljevanje igranja med evropsko elito, tretje pa tolažilen nastop v drugorazrednem pokalu pokalnih zmagovalk.