Med članicami je bila druga Snežana Rodič, tretja pa Tina Šutej, med atleti je bil drugi Mitja Kosovelj, tretji pa Rožle Prezelj. Mass iz Ljubljane je bil izbran za najboljši atletski klub v državi. Upravni odbor je za izbor sprejel kriterije, ki v izboru upoštevajo športne rezultate, množičnost, organiziranost in širšo vključenost ter delovanje kluba v okolju in širšem prostoru.

Kozmus se je po več kot enoletnem premoru vrnil v tekmovalno areno v metu kladiva ter si priboril odličje na največji tekmi leta. "Letošnje leto je bilo zame odlično. Po premoru sem se na tekmovališča vrnil z bronasto medaljo na SP in tekmovanje opravil nad pričakovanji. To je lepa popotnica in dober obet pred olimpijsko sezono, saj je moj cilj uspešna obramba zlate olimpijske medalje. V ponedeljek bom odpotoval v San Diego, v ameriški olimpijski center, kjer bom do marca. Pričakujem, da bom dobro izkoristil ugodne pogoje za vadbo in se vrnil v domovino že zelo dobro pripravljen. Tam bo treniralo tudi precej tujcev, pričakujem Poljake in Nemce, tako da bo družba zelo dobra," je povedal Kozmus.

Ratejeva je v zadnjih sezonah med najboljšimi na svetu v metu kopja, odličja na velikem tekmovanju pa še nima. "Glede na vse težave, ki sem jih imela z zdravjem v letošnjem letu, sem s sezono zelo zadovoljna. V naslednji pa bom začela tekmovati že februarja in si želim si, da bi začela tako, kot sem leto 2009. Upam, da bom že pozimi zelo dobro pripravljena in bom potem le še držala visoko raven forme. Želim si, da bi na evropskem prvenstvu in na olimpijskih igrah postavila še piko na i; načrtujem, da bom prišla blizu medalje ali pa celo stopila na zmagovalni oder. Zaenkrat se pripravljam še v Sloveniji, ker vreme še dovoljuje treninge, sicer pa nameravam oditi na trening v Turčijo ali na Hrvaško," je pojasnila Ratejeva.

Razglasili so tudi zmagovalca mednarodne atletske lige za veliko nagrado Vzajemne; v seriji najmočnejših mitingov pri nas sta bila najboljša Ratejeva in Prezelj. Letošnji dobitniki zlate plakete AZS so Peter Drofenik, Jože Hladnik, Jure Kastelic, Primož Kozmus, Milan Lorenci in Edvard Šega, srebrno plaketo so prejeli Umbert Bizjak, Franc Brinc, Jože Kopitar, Roman Lešek, Tomo Šarf in Marjan Špilar, bronaste pa Robert Renner, Tina Šutej, Žan Rudolf in Lucija Krkoč. Posebno priznanje je dobil atletski klub Domžale in organizacijski odbor XXI. balkanskih atletskih veteranskih iger za izvedbo omenjenega tekmovanja.