Loebu za potrditev novega naslova prvaka - zanj bi bil že osmi zaporedni - niti ni treba zmagati. Pravzaprav mu ni treba priti niti do cilja, saj ima njegov finski tekmec takšen zaostanek, da mu do preobrata ne bi pomagal niti najbolj črn scenarij za Loeba.

Potem ko je bil boj za prvaka zelo zanimiv že prvi dan, ko sta bila tekmeca povsem skupaj, se je vse skupaj nadaljevalo tudi danes. Hirvonen je celo prevzel vodstvo, toda vse se je zasukalo v sedmem "brzincu". Takrat je finski tovarniški voznik Forda zletel s ceste in trčil v drevesni štor. Zaradi nesreče je izgubil štiri minite, nato pa je zaradi okvare hladilnika odpovedal še motor njegove Fieste in Hirvonen ni prišel do servisne cone. Tako ima po štirih nedokončanih hitrostnih preizkušnjah zdaj kar 23 minut zaostanka za Loebom, padel pa je na 18. mesto.

"Konec je sanj o naslovu. Škoda, kajti šlo nam je zelo dobro. Žal mi je zaradi moštva, ki se je tako trudilo. Zdaj nam ne preostane drugega, kot da se ozremo v prihodnost," je po odstopu dejal razočarani finski tekmovalec. Njegov dirkalnik bodo v Fordovi ekipi skušali usposobiti za sobotno nadaljevanje po pravilu superreli.

Pred zadnjo dirko sezone je bil v SP v boljšem položaju Loeb, ki ima po 12 relijih 222 točk, Hirvonen pa osem manj.

Čeprav je Loeb ostal brez edinega resnega tekmeca, pa opozarja, da dirke še ni konec. "Zdaj ni več neposrednega pritiska. A še vedno si želim zmagati, to pa je na tem reliju, kjer je podlaga zelo zahtevna, težko delo," meni Francoz. Sedemkratni svetovni prvak je sicer zmagal na zadnjih treh relijih v Walesu. Hirvonenovo vlogo je po odstopu dobro prevzel njegov moštveni sotekmovalec Jari-Matti Latvala, saj ima pred tretjim dnem le 1,1 sekunde zaostanka za Loebom. Tretji Norvežan Mads Ostberg (Ford) pa zaostaja že minuto in 13 sekund.

* Izidi, 2. etapa::
1. Sebastien Loeb/Daniel Elena (Fra/Mon/Citroen DS3) 1:23:18,3
2. Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila (Fin/Ford Fiesta RS) + 1,1
3. Mads Ostberg/Jonas Andersson (Nor/Šve/Ford Fiesta RS) 1:13,5
4. Petter Solberg/Chris Patterson (Nor/VBr/Citroen DS3) 1:21,3
5. Henning Solberg/Ilka Minor (Nor/Avt/Ford Fiesta RS) 2:51,7
6. Ott Tänak/Kuldar Sikk (Est/Ford Fiesta RS) 3:46,0
7. Kimi Raikkönen/Kaj Lindström (Fin/Citroen DS3) 3:47,0
8. Kris Meeke/Paul Nagle (VBr/Irs/Mini John Cooper Works) 3:51,3
...