Priljubljeni "Gaza“ se je leta 2004, potem ko je nogometne čevlje postavil v kot, zaklenil v hotelsko sobo in začel s štirimesečnim življenjem v peklu, kot je to mračno obdobje svojega življenja poimenoval Anglež.

"Kokain se je nahajal na mizi in odločil sem se, da ga poskusim. Po tem nisem mogel več nehati. Zaprl sem se v hotelsko sobo, kjer sem preživel šest tednov. Mislim, da sem na dan zaužil tudi do 16 črtic kokaina,“ je v oddaji priljubljenega voditelja Pierca Morgana priznal Gascoigne.

"Za nogomet sem zjutraj vstajal in živel, kar naenkrat pa je postal preteklost. Takrat nisem več vedel, kako nadaljevati. Rešitev je bila v pijači in kokainu, kar me je zmešalo. Spomnim se, kako sem nekoč poklical svojega očeta in mu dejal, da sem pripravljen oditi na obisk k nekdanjima predsednikoma Clintonu in Bushu. Najhuje je bilo, da sem štiri mesece živel brez hrane in vode. Na dan sem popil štiri steklenice viskija, zaradi česar sem shujšal na 57 kilogramov,“ je pojasnil nekdanji zvezdnik okroglega usnja, ki je po zdravljenju le spoznal, da se lahko zabava tudi trezen.