Na dirki v Indiji je Sebastian Vettel vodjam ekipe Red Bull povzročil nekaj skrbi, okoli katerih se zdaj, ko je dejansko vse bolj ali manj odločeno, obrača veliko več besed, kot bi se jih sicer. Vettel je bil namreč proti koncu dirke veliko prehiter, vsaj po okusu in mnenju vodstva ekipe, Nemec pa je celo v zadnjem krogu odpeljal najhitrejši krog na dirki. Najbolj sta bila seveda nejevoljna vodja ekipe Christian Horner in vodja v senci Helmut Marko, ki sta trepetala, da Vettel ob udobnem vodstvu ne bi napravil napake in zmage prepustil tekmecu. "To so res sladke skrbi, če tvoj dirkač vozi prehitro. Posebno, ker imamo že oba naslova v žepu. A zakaj bi podarili zmago, če nam je ni treba. Res pa je tudi, da Sebastianu povsem zaupam in da on najbolje ve, kaj se dogaja v kokpitu," je povedal Helmut Marko. Christian Horner je dodal, da se je Vettel po dirki opravičil, ker ni poslušal navodila vodstva ekipe: "Opravičil se je, a po svoje ga tudi razumem. Sebastian je dirkač od glave do pete in ne more iz svoje kože. Če bi igral nogomet, bi bil napadalec, bil bi kot Wayne Rooney. Skušali smo ga upočasniti, a ni šlo. Verjetno bi bil počasnejši le, če bi mu na sredino steze postavili kravo."

Sebastian Vettel pa se brani na svoj način: "Razumem vodstvo ekipe, ki si je želelo čim bolj lagodno odpeljan konec dirke, ko smo imeli vse pod nadzorom in zmago v žepu. A za dirkača je, verjeli ali ne, veliko težje voziti počasi kot hitro. Veliko lažje obdržim koncentracijo, če vozim hitreje, kot če bi zaradi počasne vožnje imel čas, da bi mi misli ušle kam drugam. Če vozim koncentrirano in hitro, vozim varneje. Nisem imel namena odpeljati najhitrejšega kroga, ta je prišel enostavno sam od sebe."

Pri Ferrariju se vedno bolj zgrinjajo črni oblaki nad Felipom Masso, čeprav so mu v vodstvu ekipe stopili v bran in zagotovili, da ga pred iztekom pogodbe konec leta 2012 ne bodo vrgli iz ekipe. A po drugi strani je več kot očitno, da Felipe Massa po nesreči v Budimpešti pred dvema letoma, ko mu je v glavo priletela vzmet z Barrichellovega dirkalnika, ni več enako hiter in zagrizen dirkač, kot je bil pred nesrečo.

Ena od alternativ Brazilcu bi lahko bil Nico Rosberg, ki pa je taka namigovanja že zavrnil, a rdeči se več kot očitno ozirajo po trgu dirkačev, njihova trenutna prioriteta pa je zagotoviti Fernandu Alonsu naslov podprvaka med dirkači. A celo sam Španec meni, da bodo to zelo težko dosegli, saj sta tukaj še hitra McLarnova dirkača, posebno Button, ki na zadnjih dirkah deluje umirjeno in zanesljivo. Povsem drugače kot njegov moštveni tovariš Lewis Hamilton, poznavalci pa vir njegovega nemira in s tem povezanih nezanesljivejših dirk iščejo tudi v dejstvu, da se je razšel z dolgoletno spremljevalko Nicole Scherzinger. A očitno ni dolgo sameval, saj so ga že opazili v družbi nove lepotice, Lewis pa je že zanikal kakršno koli novo povezavo.