Zmago rangerjev v Ottawi je priskrbela naveza Marian Gaborik - Derek Stepan. Slovak je že na četrti tekmi zapored dosegel vsaj točko, tokrat je dvakrat zatresel mrežo tekmecev, Stepan pa je prispeval gol in dve podaji. New York je zadnjič izgubil 29. oktobra, ko ga je po streljanju kazenskih strelov premagala ravno Ottawa, sedaj pa se je tako maščeval za enega od treh letošnjih porazov. Za domače, ki so sicer prejeli le 19 strelov na gol, je svoj deseti zadetek v sezoni dosegel Čeh Milan Michalek.

V Anaheimu je isti dosežek kot Gaboriku v Ottawi uspel novincu Craigu Smithu. K zmagi plenilcev, njihovi peti v zadnjih sedmih tekmah, je prispeval dva gola, preostala dva sta bila delo Čeha Martina Erata, ki je v drugi tretjini zadel kazanski strel, in Colina Wilsona, slednji je poleg gola v statistiko vpisal še podajo. To je bila že druga letošnja zmaga Nashvilla nad Anaheimom, za katere sta v polno zadela Devante Smith-Pelly (prvi gol v NHL), boljši pa je bil tudi v lanskem prvem krogu končnice.

Podaljšek je odločil tekmo med domačo Tampo in Philadelphio. V njem je junak postal Brett Connoly, ki je svoji ekipi zagotovil sedmo zmago v zadnjih devetih tekmah. Letalci, pri katerih se je po šestih tekmah odmora zaradi poškodbe na led vrnil branilec Chris Pronger, so z golom Scotta Hartnella sicer povedli, dodatne minute je domačim zagotovil Marc-Andre Bergeron.