Celje ima v slovenski atletiki izjemno tradicijo in Rožman se je s ponosom pohvalil, da je dalo do zdaj največ atletskih olimpijcev. "Martini bomo nudili najboljše pogoje, ki jih imamo. Poleg Maribora smo edini, ki imamo stadion namenjen le atletiki. Prepričan sem, da bo imela tako vrhunska atletinja, kot je Martina, res odlične razmee za napredek. Lahko obljubim, da bom v naslednjih treh letih, kolikor smo podpisali pogodbo, naredili vse, da se naših obveznosti držimo do potankosti. Seveda pa upam, da bomo z Martino sodelovali še veliko dlje," je pojasnil Stane Rožman in nadaljeval: "Lahko vam povem, da bo Martina od kluba dobila več kot 30 odstotkov denarja, kolikor ji ga namenja Atletska zveza Slovenije in kolikor zahteva, da klubi sponzorirajo svoje atlete."

"V Kladivar se vračam po 15 letih dela v Šentjurju, ki se mu ob tej priložnosti zahvaljujem za vse lepe trenutke, ki sem jih doživel kot trener. Dali so mi možnost, da se uveljavim. Z Martino sva v zadnjem obdobju iskala najboljše razmere za vrhunski rezultat. V zadnjih letih je imela v zimskih mesecih veliko bolezni, zato sva se odločila za spremembo. Verjamem, da nama bo s skupnimi močmi uspelo, da v naslednji sezoni pokaže, da je zmožna dosegati kolajne na največjih prvenstvih," je pred podpisom tripartitne pogodbe pojasnil Andrej Hajnšek.

Martina Ratej je v začetku tega meseca vstopila v četrto življenjsko desetletje. Pravi, da časa za praznovanje še ni bilo, a se bo gotovo še našel. V nadaljevanju je resneje povedala: "Z Andrejem sva prišla do zaključka, da bom imela v Celju boljše razmere, ki so za napredek nujno potrebne. Celje je postalo moja nova baza atletskih treningov."