"Gre za preproste stvari: kakovostna obramba, predvsem pa proti Norvežankam discipliniran napad, v katerem mora biti čim manj tehničnih napak," je preprosti in sila učinkovit recept, ki bi krimovke popeljal proti tako želenemu cilju, na novinarski konferenci v Stožicah opisal trener Tone Tiselj. Strateg Krima pred zadnjo tekmo skupinskega dela tekmovanja v Stožicah proti prvakinjam z Norveške verjame v svojo ekipo, kljub vrzelim, ki so se pokazale na tekmi proti Podravki (22:22), in dejstvu, da njegovim varovankam še manjka nekaj skupne uigranosti.

Z optimizmom ga je letos navdal zlasti drugi polčas na tekmi proti Viborgu, ko so imele nasprotnice visoko prednost in se je borilo za vsako žogo, a so se krimovke v drugem delu igre vrnile, dosegle 19 golov, ob le štirih tehničnih napakah, ter iztržile neodločen izid in točko. "Mislim, da drugi polčas te tekme kaže, kako naj bi igrali," je prepričan Tiselj, ki ga obenem veseli pozitivna zdravstvena bilanca. V tem trenutku se namreč ne ubadajo s kakšnimi resnejšimi poškodbami. Da ne nameravajo prav ničesar prepustiti naključju, kaže tudi odločitev, da bodo igralke že jutri poslali "v karanteno", pričakujejo pa tudi bučno in glasno podporo s tribun ter vsaj 6000 navijačev.

"Obeta se nam prava tekma, v kateri se bo pokazal pravi karakter naše ekipe. Nenazadnje igramo proti evropskemu prvaku in sem zelo vesel, da smo v takšnem položaju, da sami odločamo o svoji usodi in to v skupini z dvema res vrhunskima evropskima ekipama, ki sta v zadnjem obdobju pobrali največ lovorik, ter z letos zelo kakovostno Podravko. Na to tekmo zato ne gledam kot na biti ali ne biti, temveč kot na lep športni dogodek, v katerem bo zmagala boljša ekipa in verjamem, da lahko zmagamo tudi mi," je bil optimističen Tiselj.

Kapetanka Krima Ljudmila Bodnjeva si ne dela utvar o moči in kakovosti nasprotnic: "Ta tekma ne more biti sproščena, je namreč zelo pomembna za preživetje v ligi prvakinj. A se po drugi strani s to tekmo ne smemo preveč po nepotrebnem obremenjevati, saj nismo v vlogi favoritinj. Večji pritisk je namreč nedvomno na Larviku, ker je ta tekma istega pomena tako za nas kot za njih. Igramo proti evropskim prvakinjam in po mojem bi morale biti bolj sproščene kot Norvežanke."

Delivca pravice na tekmi bosta nemška sodnika Bernd in Reiner Methe.