Kar je še zanimiveje, je, da je v času, ko je Katja Šoba še vodila Študentsko organizacijo – to je tisto oraganizacijo, ki je priredila študentske demonstracije, te pa so se končale z razbitimi stekli in granitnimi kockami v parlamentu, mati njenega partnerja, Irma Pavlinič Krebs, vodila prav ministrstvo za javno upravo. Sama nekdanja ministrica letos ni na nobeni listi, saj se kot poročajo Slovenske Novice, vrača v odvetniško pisarno, iz katere zdaj v politiko na listo prav njene nekdanje stranke prihaja Matic.

Na kandidatnih listah pa najdemo še kak status ''v zvezi''. Na Virantovi listi sta tako Janez Šušteršič kot njegova žena Snežana Šušteršič. Slednje se spominjate iz nedavnih dogodkov, ko je od Andreja Horvata, sicer državnega sekretarja Boruta Pahorja, kupila polovični delež podjetja Re-forma, d. o. o. Horvat je padel v kriminalistično preiskavo zaradi pomurskih poslov.

Tudi bivši (razvpiti) mladoekonomist, sedaj pa borec za pravico proti elektropodjetjem Rado Pezdir podpira listo Viranta, a na njej ne kandidira, za razliko od svoje žene Ane Jevšek Pezdir, še dodajo Slovenske Novice.