"Ljubljana je le začetek, saj smo že v procesu širitve na Celje, sledila pa bodo tudi ostala večja slovenska mesta," pravi vodja projekta Matej Peršolja in dodaja, da ima ta novost na slovenskem trgu tudi številne prednosti za taksiste, saj na ta način klice prejemajo neposredno, povečujejo prepoznavnost in imajo tudi nižje stroške poslovanja.

In kako pravzaprav deluje? Mobilna aplikacija prek sistema GPS prepozna lokacijo uporabnika in mu prikaže zemljevid z vsemi razpoložljivimi taksiji v njegovi neposredni bližini. Prav tako aplikacija prikaže ceno vožnje na kilometer, startnino in čakalno uro. Uporabnik taksi pokliče neposredno s klikom nanj, po klicu pa lahko tudi na zemljevidu spremlja njegov prihod. V kratkem naj bi bilo na voljo tudi podajanje ocen zadovoljstva s posameznim taksistom.

Taksisti in taksi službe se lahko do konca leta v sistem vključijo brezplačno. Za to potrebujejo le mobilni telefon z vgrajenim GPS-sistemom, pri tem pa niso zavezani za nadaljnjo rabo storitve. Uporabniki si lahko aplikacijo brezplačno naložijo na spletni strani www.kjesitaksi.com ali na Android marketu, saj je trenutno na voljo samo za telefone z operacijskim sistemom Android, v kratkem pa bo dokončana tudi verzija za iphone.