Gospodarska kriza vpliva tudi na več stresa na delovnem mestu, kažejo izsledki raziskave, ki jo je izvedel hrvaški portal Mojposao. Vprašalnik je rešilo več kot 500 oseb, rezultati pa kažejo, poroča Jutranji list, da je več kot 70 odstotkov vprašanih izpostavljenih stresu na svojem delovnem mestu.

Kar 71 odstotkov ljudi, ki delajo v velikih podjetjih ali institucijah ocenjuje, da so na delovnem mestu izpostavljeni stresu. V manjših podjetjih je pod stresom zgolj 58 odstotkov oseb. Med zaposlenimi v hrvaških institucijah naj bi jih pod vplivom stresa delalo 67 odstotkov, najmanj pa so stresu izpostavljeni ljudje, ki delo opravljajo v podjetjih, ki so v privatni lasti. Teh naj bi bilo okoli 60 odstotkov, navaja spletni portal.

73 odstotkov vprašanih je imelo v preteklem letu težave s spanjem, 53 odstotkov jih je zaradi stresa pričelo posegati po sladkarijah, 40 odstotkov vprašanih pa je v preteklem letu zaradi stresa pričelo ponovno kaditi. Tretjina vprašanih se je v zadnjem letu vsaj enkrat zlagala, da so bolni, čeprav niso bili, četrtina oseb pa je zaradi stresa začela piti.

24 odstotkov vprašanih je izjavilo, da stres na njihovo življenje ni imel velikega pomena.