Letošnjo prireditev glasbenih nagrad je vodila ameriška igralka, pevka in tekstopiska Selena Gomez. Mlada Gomezova je na prireditvi tudi nastopila, tekom večera pa je zamenjala kar nekaj oblek.

Dogajanje s slavnostne preproge, ki je bila letos v rožnati barvi, sta spremljala Tim Kash in Loius Roe.

Nastopila je tudi gostiteljica večera Selena Gomez (Foto: Daylife).

Lady Gaga je ponovno zasenčila vse

Zvezda večera je bila zagotovo Lady Gaga, ki je domov odnesla kar štiri kipce. Zvezdnica je slavila v kategoriji za najboljšo pesem, najboljši glasbeni video, najboljšo žensko izvajalko in v kategoriji pevca z največ oboževalci, poroča BBC. Po koncu prireditve je Lady Gaga izjavila, da so jo čustva povsem prevzela. "Nikoli nisem pričakovala, da mi bo karkoli podarjeno. Zame je bil vedno vse boj,“ je njene besede navedel BBC.

David Hasselhoff, ki je Lady Gaga podelil nagrado za najboljšo žensko izvajalko, je imel kar nekaj težav z iskanjem pevkine roke, ko ji je želel podariti nagrado. Na koncu je bil primoran njeno nagrado držati kar sam. Ko ji je David izročil v roke nagrado, mu je brez dlake na jeziku povedala, "imaš zelo velik penis". 

Pevka je domov odnesla kar štiri nagrade (Foto: Daylife).

Pevka je tudi tokrat presenetila z več kot enim ekstravagantnim kostumom in se v svojem govoru zahvalila svojim malim pošastim, tako je namreč poimenovala svoje oboževalce. Tudi tokrat je Lady Gaga na prireditvi tudi nastopila. Oboževalcem je zapela pesem Marry The Night. Nastop pa je uprizorila s plesom na luni in pri tem pokazala veliko golote.

Zmagovalki večera sta sledila najstniški idol Justin Bieber in R&B pevec Bruno Mars. Vsak od njiju je domov odnesel po dva kipca.

Razlike med Bieberjem in Lady Gaga so se po poročanju ameriške tiskovne agencije AP najbolje slikale med njunima nastopoma v živo. Na eni strani je bil tu najstniški Bieber, vselej popoln in neverjetno prisrčen, na drugi strani pa je bila Lady Gaga s svojim izzivalnim, agresivno seksualnim pristopom.

Številne glasbene točke in poklon preminuli pevki Amy Winehouse

Za prvo glasbeno točko večera je poskrbel Jason Derülo, ki je s svojim nastopom navdušil kar z odra pred City Hallom v Belfastu. Skupina Coldplay pa je s pesmijo Every Teardrop Is a Waterfall uradno otvorila podelitev glasbenih nagrad.

Sledil je kratek uvodni pozdrav gostiteljice večera Selene Gomez in podelitev nagrade za najboljšega izvajalca v živo, ki jo je prejela Katy Perry.

Katy Perry je postala najboljša glasbena izvajalka (Foto: Daylife).

Letošnja nagrada Global Icon Award (glasbena ikona) je pripadla skupini Queen, ki si je v letih delovanja pridobila status glasbene ikone. Queeni so poskrbeli tudi za prav poseben zaključek šova. Izvedli so venček uspešnic, med katerimi sta bili skladbi "We Will Rock You" in "We Are the Champions".

V kategoriji najboljši alternativni band so prepričali Thirty Seconds to Mars, ki so prejeli tudi nagrado za najboljši nastop na televizijskem šovu MTV "World Stage". Nagrado za najboljšo rock skupino so prejeli Linkin Park, nagrado za najboljšega hip-hop izvajalca pa je pobral Eminem.

Med prireditvijo so se poklonili tudi 27-letni pevki Amy Winehouse, igralko Hayden Panettiere, ki je nagrado za najboljšo pesem podelila Katy Perry, pa je na odru presenetil moški v Adamovem kostumu, poroča BBC. Ta je ob tem dejala, da je bila ta prireditev zagotovo ena izmed bolj zanimivih, ki se jih je kadarkoli udeležila, še poroča BBC.

Nastopili so tudi: Bruno Mars, Red Hot Chili Peppers, Jessie J, LMFAO, Justin Bieber, David Guetta, Snow Patrol in Adam Lambert.