V noči na ponedeljek so bile na sporedu še štiri tekme: Dallas je v gosteh ugnal Carolino s 5:2, v zveznem derbiju pa je bila Tampa Bay po kazenskih strelih boljša od Floride s 4:3. New York Rangers so brez težav premagali Winnipeg s 3:0, Calgary pa po hudem boju Colorado z 2:1.

Vancouver je blestel z igralcem več na ledu, v teh trenutkih so v Chicagu dosegli kar štiri od skupno šestih golov. Ob razpoloženemu Sedinu so se med strelce vpisali še David Booth, Aaron Rome in Dan Hamhuis, izkazal pa se je tudi vratar Roberto Luongo z 38 obrambami. Za Chicago, ki je prvič v tej sezoni klonil na domačem ledu, sta zadela Michael Frolik in Marcus Kruger.

V Sunrisu na Floridi je bilo izjemno vroče, mož odločitve pa je bil pri izvajanju kazenskih strelov Dominic Moore. Za zmagovalce so zadeli še Ryan Malone, Steven Stamkos in Teddy Purcell, za poražence pa Brian Campbell, Tomaš Kopecky in Mike Santorelli.

Razburljiva tekma je bila tudi v Denverju, na koncu pa se je zmage veselil Calgary. Izkazal se je finski vratar Miikka Kiprusoff z 32 obrambami, med strelce pa sta se vpisala Mark Giordano in Curtis Glencross. Colorado v tej sezoni ne blesti na domačem ledu, na šestih tekmah je dosegel zgolj zmago in doživel kar pet porazov, na današnji tekmi pa je v polno zadel le Paul Stastny.

Rangerji so z dvema zadetkoma Slovaka Mariana Gaborika ter enega Dereka Stepana premagali goste iz kanadskega Winnipega, zvezde iz Dallasa pa so zanesljivo zmagale v Raleighu. Za goste je dva gola dosegel Jamie Benn, po enega Michael Ryder, Erik Nystrom in Stephane Robidas, izkazal pa se je tudi Loui Eriksson s tremi podajami. V domači zasedbi sta dva gola ob igralcu več na ledu dosegla Chad LaRose in Tuomo Ruutu.