Rolando Pušnik, nekdanji rokometaš in reprezentant Slovenije: Hvala vsem, ki so se v težkih trenutkih udeležili te akcije in prispevali svoj kamenček v mozaiku uspešne izvedbe. Z Iztokom sva na klubski in reprezentančni ravni delila tako dobre kot slabe trenutke, z organizacijo spominsko-človekoljubne akcije pa sem se mu poskušal vsaj minimalno oddolžiti za vse. Ko sem izvedel za njegovo bolezen, me je to šokiralo. Odločil sem se, da bom pomagal po svojih najboljših močeh, čeprav nas je njegova smrt prehitela. Vseeno smo v Zlatorogu pokazali, da znamo Slovenci ceniti svoje športne legende.

Andrej Kastelic, nekdanji rokometaš in reprezentant Slovenije: Iztoka sem najprej doživljal kot vzornika, potem kot tekmeca in soigralca, kot prijatelja. Je velikan slovenskega, evropskega in svetovnega rokometa in športa. V čast mi je, da sem lahko z njim delil garderobo in igrišče. Že novica o njegovi bolezni me je pretresla, smrt pa še toliko bolj.

Uroš Šerbec, nekdanji rokometaš in reprezentant Slovenije: Bil je človek in igralec, ki je, kamor koli je prišel, združeval ljudi. Pred časom smo bili s Hrvati nasprotniki, zdaj smo - v veliki meri po Iztokovi zaslugi - prijatelji. Čeprav je umrl, bo v naših srcih in mislih večno živel ter bo vedno z nami. Prijatelj, počivaj v miru in hvala za vse!

Leopold Jeras, nekdanji selektor moške rokometne reprezentance Slovenije: Ko se je vrnil v slovensko reprezentanco, je Puc vanjo prinesel tisto, kar smo zares potrebovali - igralca svetovnega formata. Z njim smo pridobili tudi na samozavesti, kar se je potem poznalo tudi pri boljših rezultatih. Kot trener z njim nisem nikoli imel težav, bil je pravi lider na igrišču in zunaj njega. Spremljal sem ga še kot trener Slovana, ko se je o mladeniču govorilo kot o vrhunskem talentu, a ga žal pred tridesetimi leti nismo uspeli pripeljati v Ljubljano.

Zlatan Saračević, nekdanji rokometaš in reprezentant Hrvaške: Vesel in ponosen sem, da sem bil del čudovitega večera v Celju, a hkrati žalosten, ker smo se zbrali zaradi neprijetnega razloga. Vsako leto bi se morali takole dobiti, se poveseliti, Iztok pa bi igral en polčas za Slovenijo, enega pa za Hrvaško. A on je na žalost odšel za vedno. Žoga, prehitro si odšel!