Mariborsko Pohorje bo 12. in 13. maja 2012 gostilo prvo izmed šestih tekem v novi seriji dirk v spustu z gorskimi kolesi, imenovani DH1. Za idejo stoji spletni portal Freecaster.tv, ki je zadnjih nekaj sezon neposredno prenašal vse dirke svetovnega pokala gorskih kolesarjev pod okriljem Mednarodne kolesarske zveze (UCI).

Koncept serije temelji na ideji, da se na enem prizorišču za naslov spoprimejo poklicni gorski kolesarji in gorski kolesarji amaterji, kar bo v Maribor gotovo privabilo veliko število gorskih kolesarjev z vsega sveta.

Zanimiv je tudi način, kako so se pri Freecaster.tv lotili promocije nove serije. Po objavi imena prizorišča prve dirke, torej Maribora, bodo ime organizatorja druge dirke objavili šele po 20.000 prejetih "lajkih" na Facebook strani serije.

"Za nas je to odlična priložnost in hkrati prireditev, s katero bomo odprli novo sezono v parku. Zanimanje za dirko je izredno veliko in to ravno med kolesarji, ki so tudi naše stranke. Samo v amaterskem delu dirke pričakujemo tristo tekmovalcev, hkrati pa bomo dobili še močno promocijo po vsem svetu, ki si je sicer ne bi mogli privoščiti," je povedal direktor dirke Iztok Kvas. Za dirko bodo Mariborčani močno nadgradili progo za spust, ki bo seveda tudi kasneje v sezoni del parka.